Žurnāls latviešus māca ubagot

Koncepta žurnāls ‘100 Labi Padomi’, domājot par lasītājiem, oktobra numurā, rubrikā ’Svētki un ikdiena’, nācis klajā ar padomiem kas noderēs ubagojot. Ņemot vērā, ka Skats.lv pastāv par visu hipsterīgo un ubagošana zināmā mērā atgādina ‘kickstarter’ konceptu, izlēmām dalīties ar septiņiem, mūsuprāt, svarīgākajiem profesionāļu sniegtajiem padomiem.
Žurnāls latviešus māca ubagot
1
Pirmkārt, svarīgākā ir vieta: ‘Izvēlies pilsētu, kur labi izturas pret ubagiem.’ Žurnālā tiek norādīts, ka jo lielāka pilsēta, jo lielāka iespējamība, ka pret ubagotājiem izturēsies labi, līdz ar to varam secināt, ka šim biznesa modelim piemērotākās pilsētas Latvijā būs Rīga, Daugavpils, Liepāja, Jelgava un Jūrmala.
AFP/Scanpix
Žurnāls latviešus māca ubagot
2
Ubagošana ir arī ļoti kreatīva nodarbe - cilvēkiem vajadzētu izstāstīt arī kādu patiesu vai izdomātu stāstu, kam ir potenciāls aizkustināt. Kaut arī žurnāls pamāca, ka galvenais esot tas, lai klausītāji noticētu, Skats.lv vēlas palabot un teikt, ka galvenais, lai viņi iedod naudu!
AFP/Scanpix


Žurnāls latviešus māca ubagot
3
Kaut arī kreativitāte ir nepieciešama, ne mazāk svarīgi ir pieturēties arī pie ubagošanas klasiskajām vērtībām - ir jāizmanto kartona gabals, kas rāda īsu tekstu ar lieliem burtiem. Piemēram, “Iztērēju visu naudu par žurnāliem!”
AFP/Scanpix


Žurnāls latviešus māca ubagot
4
Jāsaglabā arī savstarpējā ubagotāju diplomātija - jārespektē aroda biedri, nedrīkst strīdēties vai uzsākt kautiņu par labāko teritoriju. Iespējams, uzturot labas attiecības, tu tiksi pie vērtīga padoma (ja nu gadījumā ar šiem nepietiek).
Reuters/Scanpix


Žurnāls latviešus māca ubagot
5
Lai vairāk ieskumdinātu garāmgājējus, ubagošanas procesā ir rekomendēts izmantot arī kādu dzīvnieku, piemēram, suni. Tiesa, žurnāls norāda, ka tas var nenest gaidītos rezultātus, ja dzīvnieks būs pārlieku pārbarots vai pārlieku tievs.
AFP/Scanpix


Žurnāls latviešus māca ubagot
6
Kaut arī ir jācenšas uzturēt labas un draudzīgas attiecības ar citiem aroda pārstāvjiem, ar nopelnīto naudu dižoties nevajadzētu. Nozares specifika paredz, ka ubagotāji reizēm kļūstot par laupītāju upuriem.
AFP/Scanpix


Žurnāls latviešus māca ubagot
7
‘Nevajag lūgt naudu, kad lieto alkoholu vai pīpē. Tas radīs aizdomas, ka naudu lūdz cigaretēm, alkoholam vai pat narkotikām.’ Jo galu galā, kur ir redzēts kāds ubagotājs, kurš naudu lūgtu cigaretēm, alkoholam vai narkotikām.
AFP/Scanpix
Attēli, kuros ieraudzīt polārlāci ir praktiski neiespējami Attēli, kuros ieraudzīt polārlāci ir praktiski neiespējami   (7)
Imanta Kalniņa spilgtākie citāti jeb liktens māsa - Krievija Imanta Kalniņa spilgtākie citāti jeb liktens māsa - Krievija   (62)
Septiņi mulsinoši likumi pasaulē Septiņi mulsinoši likumi pasaulē  
LieneCandy Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.