Latviešu humora mēģinājumi dziesmās

,
Nodarboties ar humoru publiskajā vidē vienmēr ir īpašs izaicinājums, galu galā sabiedrībai pieder gala vārds - tu esi smieklīgs vai nē. Tomēr dažus drosmīgus latviešus tas nav nobiedējis. Skats.lv aplūko dažus no pašmāju mēģinājumiem būt asprātīgiem audio formātā.
Latviešu humora mēģinājumi dziesmās
1
Pavisam svaigi sabiedrību ir satricinājis repa duets ‘Olas’, kas nācis klajā ar dziesmu ‘Daudz naudas’. Visas kompozīcijas laikā nepamet doma par puišu centieniem atdarināt ‘Lonely Island’ viltus-gangsteru repu, kā rezultātā oriģinalitātes sajūta izpaliek. Tomēr, šķiet, zēni, kuri nezina, ka konjaks ‘Hennessy’ nav viskijs, ir sasnieguši kāroto - dziesmas popularitāti.
Kadrs no video
Latviešu humora mēģinājumi dziesmās
2
Zināmu daļu īslaicīgas atpazīstamības ieguva arī solo mākslinieks ‘Prikolists’, kurš klausītājiem piedāvāja pasaulē popularitāti guvušu humora dziesmu latviešu versijas, izceļoties ar necenzētu liriku un mazu oriģinalitātes devu. Tomēr sasniegumu pamatā bija kvalitatīvi nofilmētie un tuvu oriģinālam radītie video.
Kadrs no video


Latviešu humora mēģinājumi dziesmās
3
Līdzīgi kā ‘Bermudu Divstūris’ vai ‘Olas’, arī reperis ‘Eddy’ centās radīt gangstera un skarbā vīra tēlu. Tā kā šajā lauciņā konkurence ir īpaši spēcīga, Edijs savu darbību ir noklusinājis un sabiedrību vairs neizklaidē.
Kadrs no video


Latviešu humora mēģinājumi dziesmās
4
Visādi citādi pieklājīgie un solīdie grupas ‘Musiqq’ dalībnieki apvienojās projektā ‘Bermudu Divstūris’, lai dotu vaļu savai dusmīgo reperu dvēs’lei, dziedātu par lielām krūtīm, kā arī videoklipā laistītos ar pienu un aiztiktu savu stakli. Šķiet, tas ir nostrādājis, jo projekts aizvien nav pārstājis eksistēt.
Kadrs no video


Latviešu humora mēģinājumi dziesmās
5
Par veiksmīgu humora projektu ir uzskatāms duets ‘Transleiteris’, kas, atšķirībā no daudziem citiem, piedāvā oriģinālu pieeju un spilgtus skatuves tēlus. Duets gan neizpaliek bez kritizētājiem un nīdējiem, taču tas viņiem neliedz ar vienām un tajām pašām dziesmām jau vairākus gadus aizgrābt publiku sākot ar kotlešu vakariem, beidzot ar dziļiem laukiem.
Kadrs no video


Latviešu humora mēģinājumi dziesmās
6
Pretēji tam, kas sekoja vēlākos gados, deviņdesmitajos Imanta Babīte bija tiešām smieklīga, atstājot nozīmīgas pēdas Latvijas TV humora lauciņā. Galu galā ir grūti nepasmaidīt nostaļģijā, atminoties sižetu par geju parciņu vai dziesmu par pirmo mīlas rītu.
Kadrs no video
Septiņi mulsinoši likumi pasaulē Septiņi mulsinoši likumi pasaulē  
Pasaules lētākie zināmie logo Pasaules lētākie zināmie logo   (3)
Noliktās atslēgas, mīkstā piezemēšanās un cits birokrāt-lirikas 'sviests' Noliktās atslēgas, mīkstā piezemēšanās un cits birokrāt-lirikas 'sviests'  
Importa zvaigznes latviešu izpildījumā Importa zvaigznes latviešu izpildījumā   (13)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.