Pasaules lētākie zināmie logo

Šodien neviltotu šoku piedzīvoja Ingunas Sudrabas partijas 'No sirds Latvijai' atbalstītāji, kuri bija spiesti konstatēt, ka tās logo ir līdzīgs interneta attēlu veikala 'Vector Stock' produktam, kas maksā 1 ASV dolāru. Skats.lv apokopojis vēl dažus logo, kas nav maksājuši pārāk dārgi, taču galu galā izrādījušies veiksmīgi.
Pasaules lētākie zināmie logo
1
Kaut arī portāls ‘Delfi’ norāda, ka partijas partijas ‘No sirds Latvijai’ pārstāvji par kampaņas logo autoru un tā izveides izcenojumu atbild izvairīgi, mēs vēlamies ticēt, ka Sudrabas apvienība par to nav pārmaksājusi, piemēram, piesaistot kādu dārgu reklāmas aģentūru un dizainerus.
DELFI Aculiecinieks
Pasaules lētākie zināmie logo
2
Kaut arī krāsainais ‘Google’ logo ir piedzīvojis vairākas nelielas izmaiņas, tā koncepts ir saglabāts oriģināls - 1998. gadā viens no kompānijas dibinātājiem - Sergejs Brins - to radīja bezmaksas attēlu apstrādes programmā ‘GIMP’.
AFP/Scanpix


Pasaules lētākie zināmie logo
3
Viens no visu laiku lieliskākajiem un atpazīstamākajiem logo pieder ‘Coca-Cola’ kompānijai. To jau 1886. gadā radīja Frenks M. Robinsons - uzņēmuma dibinātāja partneris. Tāpat viņam šķita, ka divi lielie ‘C’ burti izskatīsies labi reklāmās. Protams, logo ir piedzīvojis vairākas nelielas izmaiņas, taču tas būtiski nav mainījies visu šo laiku.
Publicitātes attēli


Pasaules lētākie zināmie logo
4
Uzņēmuma ‘Microsoft’ logo piedzīvoja lielas pārmaiņas 2012. gadā. Atšķirībā no citām lielām kompānijām, ‘Microsoft’ logo izstrādei neparedzēja speciālu budžetu, tā izveidi atstājot darbinieku ziņā. Logo ir saņēmis dažādas atsauksmes, tomēr tas aizvien ir labs un paturējis pirmavota svarīgākās iezīmes, piemēram, četras krāsas.
Publicitātes attēli


Pasaules lētākie zināmie logo
5
Ja iepriekšējie logo bija radīti bez maksas, tad tagad sākam apskatīt tos gigantus, kas sava simbola izstrādei ir tērējuši naudu. Piemēram, ‘Twitter’ sava zilā putna iegādei atvēlēja veselus 15 ASV dolārus, jo tieši tik tas maksāja ‘iStockphoto’. Atbildīgais par logo izstrādi arī paņēma savu daļu, proti, sešus dolārus.
AFP/Scanpix
Pasaules lētākie zināmie logo
6
‘Nike’ logo ir viens no vienkāršākajiem un atmiņā paliekošākajiem - īsts veiksmes stāsts. Taču arī tas ir nācis ar zināmu ieguldījumu, jo atpazīstamais logo no kāda grafiskā dizaina studenta tika iegādāts par 35 dolāriem. Fils Naits, viens no ‘Nike’ radītājiem, pēc logo iegādes esot komentējis: ‘es to nemīlu, bet varbūt laika gaitā kaut kā pieķeršos.’ Tālākais jau ir zināms.
Reuters/Scanpix
Iegūsti virtuālo realitāti, piekarinot uz sejas ‘iPad’ Iegūsti virtuālo realitāti, piekarinot uz sejas ‘iPad’  
Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika   (15)
Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus   (19)
Piedalies izsolē par vietu 'iPhone 6' rindā - pagaidām lētākais variants Piedalies izsolē par vietu 'iPhone 6' rindā - pagaidām lētākais variants  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.