Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika

,
Ir pienācis brīdis, kad attiecīgo sabiedrības slāņu sarunas tematus okupēs seriāla 'Ugunsgrēks' jaunāko sēriju pārspriešana. Tā scenārijs ir tieši tik sarežģīts, ka reizēm arī pašiem tā veidotājiem, acīmredzot, nākas pievērt acis uz dažiem loģikas pamatprincipiem.
Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika
1
Piemēram, seriāla veidotāji tā arī nav pagodinājuši Leona brāli Fēliksu ar kādu jaunu drēbju komplektu. Protams, no vienas puses neizslēdzam iespējamību, ka viņa gaume gluži vienkārši ir pārāk specifiska, bet no otras - varbūt seriāla veidotāji tic, ka nevienu tas neinteresē. Tiesa, to pamanīt būtu grūtāk, ja viņa apģērbu komplekts nebūtu tik uzkrītošās kamuflāžas ūziņas, strīpains jūrnieku krekls, berete un, protams, ādas jaka.
Publicitātes attēli
Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika
2
Tāpat cītīgākie ‘Ugunsgrēka’ skatītāji regulāri aizdomājas, ka, atbilstoši seriāla scenārijam, daži no tā tēliem jau sanāk aptuveni gadsimtu veci. Protams, pie spraigajiem viesnīcas notikumiem laiks noteikti paiet ātri, taču, kā ir pierādījis seriāls - tajā cilvēki mirst no visa cita, atskaitot vecuma.
Publicitātes attēli


Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika
3
Seriāls aizdomas rada arī jaunajām biznesa haizivīm - relatīvi lielā viesnīca, ko apkalpo vairāki darbinieki, viesus uzņem pārāk reti, lai varētu aizvadīt komerciāli sekmīgu darbību tik daudzu gadu garumā. Tāpat nav arī pamanīts, ka nerentablais bizness būtu izraisījis aizdomu VID vai kādā citā atbilstošā institūcijā, tāpēc ir pamats aizdomām, ka ‘Ugunsgrēkā’ var saskatīt netiešus mājienus par netīras naudas atmazgāšanu.
Publicitātes foto


Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika
4
Dakterim Leonam pagātnē ir vairākas izjukušas laulības, dažas nomirušas sievas (viena pat kāzu dienā) un viņu sašāva vīrs vārdā Vadims, jo domāja, ka Leons ir kādas citas dāmas mīļākais. Jāpiebilst, ka paralēli tam visam viņš ir bijis arī akls un paralizēts. Tie, kuri uz seriālu skatās ar kritiskāku aci, mēdz domāt, ka pie šāda dzīves scenārija dakterim sen jau pašam būtu bijis jānonāk trakonamā vai vismaz jākļūst par hronisku alkoholiķi. Leons savas izturības dēļ tiek salīdzināts pat ar Čaku Norisu, savukārt seriāla veidotāji - ar Hameleonu rotaļu autoriem. Tāpat 'Ugunsgrēka' kontekstā ir izskanējuši daudzi citi epiteti.
Publicitātes attēli


Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika
5
Faktu, ka cilvēkus satrauc ‘Ugunsgrēka’ notikumi, ir apstiprinājusi pašu aktieru pieredze. Piemēram, ļaunās Solveigas lomas atveidotāja Anita Kvāla laikā, kad darbojās seriālā, saņēma neskaitāmas dusmīgas vēstules, savukārt par seriālā nekrietnajām darbībām samaksāja istabenes Vandas atveidotāja Dārta Daneviča, kurai uz ielas ar lietussargu uzbrucis kāds pensionārs.
Publicitātes foto
Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus   (19)
Importa zvaigznes latviešu izpildījumā Importa zvaigznes latviešu izpildījumā   (13)
Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā   (6)
Viesturs Rudzītis runā - sievietes neder biznesā un politikā Viesturs Rudzītis runā - sievietes neder biznesā un politikā   (9)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.