10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu

"Ja medus ir, tad tā uzreiz vairs nav" – secināja leģendārais medus ēdājs Vinnijs Pūks, taču viņš, cik zināms, medu lietoja tikai iekšķīgi. Taču šim izcilajam produktam, kura glabāšanas laiks ir mūžīgs (!), ir arī citi pielietojumi, un šeit uzskaitīti desmit no tiem.
10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
1
Medus kā līdzeklis pret blaugznām. Medus ir pazīstams ar savu pretsēnītes iedarbību. Pievienojiet medu šampūnam vai regulāri to ierīvējiet galvas ādā un jūs uz visiem laikiem aizmirsīsiet par „balto sniedziņu” uz pleciem. Lietošana: 1 ēdamkaroti medus sajauciet ar tējkaroti ūdens un 2 minūtes ierīvējiet galvas ādā. Paturiet 2 stundas, pēc tam izmazgājiet ar siltu ūdeni. Atkārtojiet reizi divās dienās.
Toshihiro Gamo / cc


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
2
Medus kā pretpaģiru līdzeklis. Briest nešpetna ballīte, bet jums no rīta jābūt labā formā? Tādā gadījumā uzreiz pēc pamošanās iedzeriet tēju ar medu un ingveru. Medus fruktoze palīdz paātrināt alkohola metabolismu, bet ingvers mazina gremošanas orgānu kairinājumu un nelabumu. Lietošana: nelielu ingvera gabaliņu aplejiet ar vārošu ūdeni un ļaujiet tam ievilkties 10-15 minūtes. Nedaudz atdzisušajai tējai pievienojiet 1-2 tējkarotes medus un izdzeriet tukšā dūšā.
LETA


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
3
Medus kā ādas attīrīšanas līdzeklis. Mājās gatavots medus skrubis ir sen pazīstama skaistumkopšanas metode: abrazīvie komponenti (sākot ar maltu kafiju un beidzot ar sodu) var mainīties, bet medus vienmēr ir vairuma recepšu pamatā. Lietošana: 2 ēdamkarotes medus sajauciet ar 1 tējkaroti sodas. Nedaudz samitriniet ādu ar ūdeni un apļveida kustībām ieziediet tajā skrubi. Pēc tam rūpīgi visu noskalojiet.
Peter Shanks / cc


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
4
Medus kā līdzeklis rētu un sastiepumu dziedēšanai. Pateicoties pretiekaisuma un antibakteriālajām īpašībām, medus var paātrināt ādas reģenerāciju, liekot rētām ātrāk sadzīt. Lietošana: 1 tējkaroti medus sajauciet ar 1 tējkaroti kokosu eļļas vai olīveļļas. Uzziediet masu traumētajai zonai un viegli to pamasējiet 1 līdz 2 minūtes. Pēc tam uzlieciet karstu dvieli un atstājiet, kamēr tas atdziest. Atkārtojiet katru dienu.
LETA


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
5
Medus kā līdzeklis pret pinnēm. Apnicis staigāt ar piņņainu seju? Ar šoreiz palīdzēs medus! Lietošana: ar medu lokāli ieziediet problemātiskās zonas, paturiet 15-20 minūtes, pēc tam nomazgājiet ar siltu ūdeni. Un vēl – analoģiskā veidā var mīkstināt un mitrināt izžuvušus ādas rajonus, ja esat lietojuši pagalam neveiksmīgu līdzekli pret pinnēm.
mbeo / cc


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
6
Medus kā līdzeklis ādas mitrināšanai. Medus ir lielisks dabas līdzeklis ādas mitrināšanai – tas palīdz mitruma un gaisa iekļūšanai ādā un saglabā svaigumu dziļākajos dermas slāņos. Lietošana: ierīvējiet sejā 1 tējkaroti medus, paturiet 15-20 minūtes, nomazgājiet ar siltu ūdeni. Tieši tāpat var darīt, ja vēlaties atbrīvoties no grumbām, tikai tādā gadījumā medum pievienojiet pusīti gatava avokado mīkstuma.
Andreas Levers / cc


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
7
Medus kā līdzeklis kutikulas mīkstināšanai. Sažuvusi un ieplīsusi kutikula ne tikai nelāgi izskatās, bet apdraud arī veselību, palielinot „noķert” sēnīti vai bakteriālu infekciju. Savukārt barojošās medus īpašības un fermenti labi mitrina raupju ādu, par ko nagi jums pateikt lielu paldies. Lietošana: 1 tējkaroti medus sajauciet ar 1 tējkaroti dabīga ābolu etiķa vai kokosu eļļas. Ierīvējiet kutikulu katru dienu, paturiet maisījumu uz 10 minūtēm, pēc tam rūpīgi nomazgājiet.
Nicola Albertini / cc


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
8
Medus kā līdzeklis apdegumu dziedēšanai. Daudzviet pasaulē medu izmanto kā efektīvu līdzekli apdegumu gadījumā – tas ne tikai paātrina audu reģenerāciju, bet arī nodrošina baktericīdu efektu, novēršot infekciju rašanos. Lietošana: sadzīves vai saules apdegumu ierīvējiet ar plānu medus kārtiņu un atkārtojiet procedūru pēc nepieciešamības.
Ketzirah Lesser & Art Drauglis / cc


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
9
Medus kā līdzeklis alerģiju ārstēšanai. Lai gan šī metode līdz galam nav izpētīta, daudzi cilvēki pozitīvi izteikušies par medu kā sezonālu alerģiju novēršanas līdzekli. Tiek uzskatīts, ka nelielā putekļu deva, kas ir medus sastāvā, palīdz stimulēt imunitāti un mazina alerģisko reakciju. Šādā gadījumā gan ieteicams tieši tāds medus, kas ievākts netālu no jūsu uzturēšanās vietas. Lietošana: katru dienu apēdiet 2-3 tējkarotes medus un sekojiet pašsajūtai.
LETA


10 noderīgi padomi, kā vēl bez ēšanas izmantot medu
10
Medus kā līdzeklis pret klepu. Medum piemīt baktericīdas, temperatūru pazeminošas un pretiekaisuma īpašības, kas lieliski palīdz gadījumos, ja jums ir iekaisis kakls vai piemeties klepus. Šāds mājas līdzeklis nemaksā gandrīz neko, ir absolūti drošs bērniem un pārbaudīts teju visā pasaulē. Lietošana: 1-2 ēdamkarotes medus sajauciet ar viena citrona sulu un iedzeriet, nedaudz paturot mutē.
TexasEagle / cc
Desmit neparasti veidi, kā sadzīvē izmantot kokakolu Desmit neparasti veidi, kā sadzīvē izmantot kokakolu   (9)
Desmit netipiski veidi, kā vēl ikdienā izmantot šņabi Desmit netipiski veidi, kā vēl ikdienā izmantot šņabi   (6)
10 satriecošas mājas zemeņu īpašības, par kurām nezinājāt 10 satriecošas mājas zemeņu īpašības, par kurām nezinājāt   (1)
Neticiet derīguma termiņam: cik ilgi patiesībā var glabāt produktus Neticiet derīguma termiņam: cik ilgi patiesībā var glabāt produktus   (8)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.