Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē

,
Cilvēci vienmēr ir aizrāvusi doma par visu paranormālo un nezināmo, tāpēc dienaskārtībā bieži uzrodas temati par 'mazajiem zaļajiem vīriņiem' no citām pasaulēm. Šogad viens no skaļākajiem notikumiem ir kāds mirstošs ASV zinātnieks, kurš apgalvo, ka zina visu par notiekošo mistiskajā 51. zonā (Area 51), kas iekļauj gan vizuālus pierādījumus par citplanētiešu eksistenci, gan tehnoloģiju aprakstīšanu. Skats.lv izlēma apkopot dažus no mistiskākajiem notikumiem gan pasaulē, gan Latvijā.
Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē
1
Skaļākais un leģendām apvītākais no visiem stāstiem ir 1947. gada Rozvelas incidents, kur 2. jūlijā it kā esot notikusi NLO avārija. Kad simtiem aculiecinieku priekšā nogāzās kāds nezināms objekts, perimetru ātri ielenca militāristi. Informācija par šo notikumu vienmēr ir bijusi skopa, kas devis brīvu iespēju izpausties mistisko lietu piekritējiem. Tiesa, vēlāk ASV militāristi sniedza skaidrojumu, ka tas esot bijis slepens novērošanas balona eksperiments, kas cietis neveiksmi. Papildinot scenāriju, 2011. gadā tika atslepenoti ‘FIB’ dokumenti, kas it kā norāda par labu NLO versijai.
Grāmata "Roswell Connection"
Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē
2
2001. gadā pašu mājās cilvēkus satrauca notikumi Lambartē, Bauskas rajonā. Virs vietējās bērzu birzs tika novēroti nezināmi lidojoši objekti, kas atradušies 200 metru attālumā no zemes. Pēc tam, protams, tie spožas gaismas ielokā pazuda Bauskas virzienā. Vietējie ufologi apstiprināja, ka tie pilnīgi noteikti bija citplanētieši, taču racionāls un pamatots viedoklis tā arī izskanējis netika.
RIA Novosti/Scanpix


Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē
3
1957. gadā policija izmeklēja kādu notikumu Levelandē, Teksasā, kur neskaitāmi transportlīdzekļu īpašnieki ziņoja par anomāliju - spīdošu olas formas objektu un mehānisko ierīču nedarbošanos. Pēc izmeklēšanas tika secināts, ka tā bijusi elektriskā vētra, kas izsaukusi vizuālo fenomenu un traucējumus transportlīdzekļu darbībā.
RIA Novosti/Scanpix


Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē
4
1968. gadā Latvijas teritorijā tika fiksēts pirmais NLO - to pamanījis un nofilmējis operators Viktors Graudiņš. Uzņemot kadrus ar padomju iznīcinātāja pacelšanos, Graudiņš gaisā pamanīja trīsstūrveida objektu. Fenomens tiek skaidrots ar līdzīgajiem hēlija baloniem, kas tiek izmantoti laika apstākļu mērījumiem.
AP/Scanpix


Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē
5
1976. gadā notika Teherānas incidents, kurā NLO tika vainots elektronisko ierīču atslēgšanā divām F-4 lidmašīnām. Kāda skeptiķa sarakstīta grāmata apgalvo, ka visticamāk pilotu redzētais objekts ir bijis gluži vienkārši Jupiters, bet elektroierīču darbības problēmas skaidrojamas ar zemu kompetenci.
Reuters/Scanpix


Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē
6
1983. gada 3. augustā Bulduros tūkstošiem Jūrmalas atpūtnieku novēroja šķietami neizskaidrojamu skatu - spīdīgu bumbiņu piramīdu. Starp aculieciniekiem bija arī Laima Vaikule un mūziķis Nikolajs Ševčenko. Dziedātāja vēlāk intervijā portālam ‘old.aliens.lv’ apgalvoja, ka novērotais NLO katru sekundi esot mainījis savu atrašanās vietu, zigagveidā joņojot pa debesīm.
AFP/Scanpix


Septiņi aizdomīgi NLO gadījumi Latvijā un pasaulē
7
2008. gadā Turcijā kāds naktssargs apgalvoja, ka ir nofilmējis vairākas uzskatāmas NLO vizītes, ko daudzi aplūkotāji dēvēja par nozīmīgākajiem pierādījumiem citu civilizāciju eksistencē. Tiesa, zinātnieki, veicot vairākus pētījumus, noskaidroja, ka naktssargam gluži vienkārši bijis pietiekami daudz laika, lai ar video apstrādi radītu ticamus kadrus.
AP/Scanpix
iPad fona attēla mistika iPad fona attēla mistika  
Latvijai zudušie ūsu turētāji - pirms un pēc Latvijai zudušie ūsu turētāji - pirms un pēc  
Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas   (24)
Septiņi mulsinoši likumi pasaulē Septiņi mulsinoši likumi pasaulē  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.