Pieci elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē

Viss kas nāk, reiz aiziet tālumā, piemēram, bērnības sapnis par savu personīgo štābiņu kokā parasti pieaugot izplēn kopā ar citām tā arī nepiepildītajām cerībām. Taču dažreiz tieši pretēji – līdz ar gadiem arī mūsu bērnu dienu alkas iegūst pavisam citu, grandiozāku vērienu. Un vēlme sajust dabas skaņas, ādai tīkamu materiālus un dabīgumu ņem virsroku... Blogs Boredpanda.com ir pavēris durvis uz šiem sapņiem, kurus cilvēki ir spējuši realizēt, apkopojot apbrīnojamākos koka namiņus pasaulē. Iepazīsimies ar pieciem no tiem!
Pieci elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē
1
Trīsstāvu namiņš Britu Kolumbijā, Kanādā. Kāpēc gan iztikt ar vienu stāvu, ja iespējams uzbūvēt veselus trīs? Kā mēļo vietējie, šis trīsstāvu štābiņš ir pats augstākais visā Britu Kolumbijā.
Spike Dawson
Pieci elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē
2
Spoguļkuba māja Zviedrijā. Neredzama un ideāli piemērota, lai kaut uz mirkli nozustu no apkārtējās pasaules acīm. Šī stikla mājiņa ir daļa no koku viesnīcas projekta Zviedrijas ziemeļu daļā.
Tham & Videgard


Pieci elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē
3
Tējas namiņš Jamanaši, Japānā. Arhitekta Terunobu Fujimori radītais koka namiņš sevī apvieno gan minimālismu, gan fantāziju - kamēr interjers ir askētisks un atturīgs, ēkas ārpuse atgādina krāšņu ilustrāciju no kādas pasaku grāmatas.
Terunobu Fujimori


Pieci elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē
4
Ministra namiņš Krosvilā, Tenesī štatā ASV. Šis vairāk nekā 30 metru augstais nams tiek uzskatīts par augstāko šāda tipa būvi pasaulē, turklāt tajā atrodas arī baznīca. Diemžēl 2012.gadā to apmeklētājiem slēdza ugunsdrošības apsvērumu dēļ.
Publicitātes foto


Pieci elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē
5
Dzeltenais restorāns Oklendā, Jaunzēlandē. Šis restorāns piedāvā saviem viesiem visai avangardisku gaisotni vakariņu ieturēšanai – namiņu visā garumā caurvij koka stumbrs, tādējādi ļaujot apmeklētājiem izbaudīt ne vien neordinārā stilā servētu maltīti, bet fonā klausīties arī tuvumā mītošo putnu dziesmas.
Publicitātes foto
Meža veltes bērna attīstībai Meža veltes bērna attīstībai  
Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem   (4)
Zūdam kokos! Zūdam kokos!  
Namiņš tiem, kuriem meža vidū patīk baudīt romantiku Namiņš tiem, kuriem meža vidū patīk baudīt romantiku  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.