Foto: LETA

Kaislības ap jauno aktieru skatuviskās karjeras iespējām nākamībā sacēlušas vētru arī sociālajos tīklos. Kamēr Jaunā Rīgas teātra (JRT) un Dailes teātra vadītāji viens otram draud ar tiesvedībām, Latvijas Nacionālais teātris (LNT) savu attieksmi paudis tviterī, smalki pamanoties pareklamēt arī sava repertuāra labumus.

"Delfi" jau ziņoja, ka JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis skarbi kritizējis Dailes teātra vadītāju Jura Žagara un Viestura Kairiša nolūkus pārvilināt darbā aktierus no Hermaņa izaudzinātā jauno aktieru kursa. Hermaņa viedoklis par notikušo lasāms šeit, savukārt Kairiša atbilde kolēģim – šeit.

LNT šajā ķildā tiešā veidā iejaukts nav, tomēr nav spējis klusēt "Twitter" vietnē.

Teātra kritiķe Zane Radzobe skandāla kontekstā internetā pauda, ka Dailes teātris, viņasprāt, šobrīd uzskatāms par Latvijas labāko teātri, uz ko nekavējoši reaģējis Nacionālais:

"Lai tas jūs iedvesmo varoņdarbiem," teātra tviterkontam atbildēja kritiķe.

Savukārt kādā citā tviterdiskusijā LNT kontekstā ar skandālu pamanījies eleganti pareklamēt ikgadējās "Skroderdienas Silmačos". Draisko ainiņu teātris izvēlējies kā atbildi blogera Ulda Rozenfeldam aicinājumam paust savu redzējumu par notiekošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!