Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Austrālijā norisinājās vairākas dienas ilgas demonstrācijas, vēršoties pret strauji pieaugošo sieviešu slepkavību skaitu. Aktīvisti brīdina, ka šogad Austrālijā ar dzimumu saistītos uzbrukumos nogalinātas jau 27 sievietes.

Protestētāji pieprasījuši valdībai pasludināt ārkārtas situāciju ar dzimumu saistītas vardarbības dēļ un ieviest striktākus likumus femicīda apturēšanā, ziņo ārzemju mediji.

"Sievietes Austrālijā ir pelnījušas ko labāku, valdībai ir jādara vairāk, un mums kā sabiedrībai ir jādara vairāk," savā profilā platformā "X" komentējis Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīss, vardarbību pret sievietēm raksturojot kā epidēmiju. Viņš norādījis: "Tas, ka vidēji ik pēc četrām dienām no partnera rokas mirst sieviete, ir vienkārši nacionālā krīze."

Protestētāji pieprasa pasludināt ārkārtas situāciju

"Mēs vēlamies alternatīvas ziņošanas iespējas izdzīvojušajiem upuriem, lai sniegtu viņiem iespēju pieņemt savus stāstus un pieņemt dziedināšanās procesu un ziņošanas ceļu. Tāpat mēs vēlamies, lai valdība apzinās, ka šī ir ārkārtas situācija, un nekavējoties rīkojas," komentējusi viena no protestu organizatorēm Martina Ferrara.

Svētdien, 28. aprīlī, vairākās Austrālijas pilsētās pulcējās tūkstošiem demonstrantu, aicinot valdību pieņemt striktākus likumus saistībā ar vardarbību pret sievietēm. Mītiņu "Vairs nē" organizējusi aktīvistu grupa "Kas tev bija mugurā".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!