Foto: Kadrs no video
2020. gada marts Latvijas un arī visas pasaules vēsturē tiks ierakstīts kā pārmaiņu laiks. Vēl mēneša sākumā mēs gājām uz koncertiem klubos, koncertzālēs un arēnās, bet jau mēneša otrajā pusē klausījāmies koncertus tiešsaistē no pašu mūziķu mājām. Tieši tik dažādas ir arī martā publicētās jaunās dziesmas un videoklipi – daļa no tām izdotas ierastajā kārtībā, līdz ar jauna albuma vai koncerta izziņošanu, un daļa, kas savu ceļu pie klausītājiem atradušas jau pašizolācijas apstākļos, pat attālināti sadziedoties, kā kora "Anima", Kristapa Krievkalna un Kārļa Kazāka kopdarba "Smiltis" gadījumā.

Dziedātāja Sintija Ģēģere un ģitārists Rihards Lībietis publicē jaunu dziesmu



Jaunu dziesmu "Ved mani" klajā laidusi dziedātāja Sintija Ģēģere. Tā tapusi sadarbībā ar ģitāristu Rihardu Lībieti.

Lasīt vairāk

Dziedātāja Monta publicē dziesmu 'Darām!'



Jelgavniece, dziesmu autore un dziedātāja Monta (Monta Strūberga) laidusi klajā jaunu dziesmu "Darām!", portālu "Delfi" informē izdevēji no "MicRec".

Lasīt vairāk

Aija Andrejeva, Agnese Rakovska un Kristīne Pāže apvienojas dziesmā



Pašmāju dziedātājas Aija Andrejeva, Agnese Rakovska un Kristīne Pāže laidušas klajā kopīgo dziesmu "Laime šī", kas aicina novērtēt sevi un priecāties par dzīvi.

Lasīt vairāk

'Latvian Voices' un kori ar dziesmu mudina domāt par klimata pārmaiņām



Gaidot vides akciju "Zemes stunda" a capella grupa "Latvian Voices" nāk klajā ar kaverversiju dziesmai "World On Our Shoulders", kas tiek pirmatskaņota 3. martā – Pasaules Savvaļas sugu dienā.

Lasīt vairāk

Koris 'Anima' virtuāli pirmatskaņo jaunu dziesmu 'Smiltis'



Radīts virtuāls pirmatskaņojums Kristapa Krievkalna un Kārļa Kazāka Saulkrastu korim "Anima" veltītajai dziesmai "Smiltis" no cikla "Krastā saviļņots", portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Lasīt vairāk

Reperis Edavārdi nofilmējis klipu Brasas cietumā



Reperis Edavārdi laidis klajā jaunu singlu un video "Spoki". Dziesma tapusi kopā ar kolēģi no repa supergrupas "Singapūras satīns" – Su$hi Takeøut. Jaunās dziesmas klips ir tapis Brasas cietumā sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi.

Lasīt vairāk

'Satellites LV' publicē antiutopisku videoklipu dziesmai 'Metro nav draugs'



Pagājušā gada nogalē izdotajam grupas "Satellites LV" singlam "Metro nav draugs" tapis antiutopisks videoklips. Skaņdarbs ir vienlaikus gan veltījums, gan apsveikums 35 gadu jubilejā grupai "Jumprava", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Kristīne Pāže un 'Kautkaili' publicē juteklisku video



Dziedātāja Kristīne Pāže un grupa "Kautkaili" publicējuši jaunu singlu "Kaut kaili", kā arī īpaši jaunajai dziesmai filmētu juteklisku video.

Lasīt vairāk

'Stūrī zēvele' izdod trešo albumu un jaunu video 'Labvakar'



Kuldīgas grupa "Stūrī zēvele" laidusi klajā savu trešo albumu "Labvakar", kā arī publicējusi jaunu video albuma tituldziesmai, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Ģitārists Jānis Bērziņš un alpīnists Kristaps Liepiņš izveidojuši kopīgu videoklipu


Ģitārists Jānis Bērziņš laidis klajā jaunu skaņdarbu "Alpīnists", kam nofilmēts videoklips kopā ar pazīstamo alpīnistu Kristapu Liepiņu, portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!