Foto: Shutterstock

Tērēties patīk ikvienam, taču arī savā kontā naudu redzēt ir bezgala patīkami. Īpaši brīžos, kad tā ir ļoti vajadzīga. Tādēļ svarīgi veidot iekrājumus. Tiesa, tas izklausās daudz vieglāk, nekā patiesībā izdarāms. Un tāpēc ir jāzina, ar ko sākt, lai plāns "gribu iesākt" nebeidzas tikai prātā, bet materializējas arī bankas kontā.

Iekrāt nevajag tikai, lai nopirktu mašīnu, dzīvokli vai māju. Vai aizdotos ceļojumā. Atbalsta spilvenu kontā jānodrošina ikvienam, jo, kā zināms, no dzīves neko nevar zināt. Iekrājumi gadījumā, ja tiec atlaists no darba, ļaus sameklēt jaunu darba vietu, kas patiesi patiks, nevis ķert pirmo iespējamo piedāvājumu. Ja uzvēlušās veselības problēmas, varēsi tās krietni ātrāk atrisināt. Un iemeslu, kādēļ nepieciešami iekrājumi "nebaltai stundai", ir vēl lērums. Kontā nebaltai dienai vajadzētu uzglabāt aptuveni trīs līdz sešu mēnešu summu galvenajiem izdevumiem.

Centu pie centa neliksi...

Visiem ir labi zināms teiciens: centu pie centa neliksi, pie eiro netiksi. Viens eiro, divi eiro, trīs... Gada laikā tie pārtop par simtiem eiro. Un tas nav maz! Tādēļ svarīgas ir arī pašas sīkākās izmaiņas ikdienā, kas nozīmē – laiks pārskatīt finanses un tēriņus.

Ir grūti ietaupīt, ja līdz galam nezini, kur tad nauda vispār paliek. Tikko saņemta alga, it kā nekas briesmīgi liels nav nopirkts un tomēr makā teju tukšums. Pārskatot čekus un konta izrakstus, iespējams nonākt līdz izdevumiem, no kuriem bez lielām sāpēm iespējams atteikties, norāda "Forbes".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!