Foto: Shutterstock

Ne velti dālijas dēvē par dārza karalienēm – vasaras otrā pusē un rudens sākumā tās kupliem dažādu nokrāsu ziediem ienes dārzā tādas krāsas, kā reti kura puķe. Protams, ir daudz augu, kas šajā laikā spēj darīt dārzu dzīvespriecīgu, taču dālijām piemīt kas īpašs – varbūt nostalģija par vecmāmiņas dobēm, varbūt to lielās ziedgalvas, bet viens ir skaidrs – dālijas ir nepārspējams papildinājums mūsu dārzos. Ielūkojies šķirņu sortimentā, ko iesaka kolekcionāre un selekcionāre Elīna Zaļā un, iespējams, starp tām atklāsi savu jaunāko mīļāko dāliju.

Ar jaunumiem dāliju pasaulē un iecienītām šķirnēm selekcionāre un kolekcionāre Elīna Zaļā dalījās rakstā "Neskaitāmas krāsas un formas, kas greznos ikvienu dārzu – skaistākās dāliju šķirnes". Tajā arī vari izlasīt arī par jaunākajām tendencēm dāliju pasaulē un citu mūsu kolekcionāru visu laiku iemīļotās šķirnes.

Foto: Elīna Zaļā
'Sabita Yari'

"'Sabita Yari' ir agri ziedoša, piesātināti sarkana kaktusu dālija ar dzeltenīgiem ziedlapu galiņiem, ziedi garos kātos, krūms vidēji augsts un stabils."

Foto: Elīna Zaļā
'Isarami'

"'Isaranami' ir izteiksmīga dekoratīvā dālija, kuras ziedā mainīgās proporcijās veidojas baltās un koši sarkanās krāsas saspēle."

Foto: Elīna Zaļā
'Aicis'

"No vietējām šķirnēm gadu gaitā sevi lieliski parādījusi un košu akcentu dārzā piešķirs vidēji zemā dekoratīvā dālija 'Aicis', priecējot ar agru un bagātīgu ziedēšanu un neparasti izteiksmīgiem tumši violetās un raibās krāsas saspēles ziediem."

Foto: Elīna Zaļā
'Māra Gundega'

"Klasiski skaista ir dālija 'Māra Gundega', kurai uz gariem, tumšiem kātiem paceļas kontrastējošs krēmīgi rozīgs dekoratīvs zieds."

Foto: Elīna Zaļā
'Burgundy Solo'

"Parīzes ziedu parka ("Parc Floral de Paris") 2020. gadā rīkotajā konkursā godalgotā dālija 'Burgundy Solo' izceļas ar agru un bagātīgu ziedēšanu, kas turpinās līdz par vēlam rudenim. Zieds ir dūmakaini rozā tonī ar tumšāku ziedlapu apakšpusi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!