Foto: Unsplash
Šīs četras tik atšķirīgās vietas vērts papētīt tuvāk un apsvērt iekļaut savā šī gada ceļojumu vēlmju sarakstā. Laiks iepauzēt ar kārtējo ceļojumu uz Romu, Barselonu vai Bali, pienācis brīdis izpētīt vulkāniskus arhipelāgus un augstāko Āfrikas stūri.

Kapri, Itālija

Kapri ar tās pasteļtoņos krāsotajiem ciematiem klints krastā, populārām pludmalēm, eleganti koptiem dārziem un labiem restorāniem tiek uzskatīta par itāļu dārgakmeni Vidusjūrā.
Foto: Unsplash

Kapri bijusi uzmanības centrā jau izsenis, īpašu īpašu popularitāti guva 19. gadsimtā – sala kļuva par magnētu māksliniekiem, intelektuāļiem un rakstniekiem, kuri izbaudīja uz salas esošo liberālo dzīvesveidu, iedvesmojošās ainavas un maigo klimatu. Tiesa, pēdējos gados par Kapri kā galamērķi runāts retāk, bet nu divu jaunu viesnīcu atklāšana – "Hotel La Palma" un "Il Capri" – atkal likusi tai parādīties ceļotāju uzmanības lokā.

Kapri daudz apmeklē tā saucamie vienas dienas tūristi, kas salā ierodas agri no rīta un pēcpusdienā dodas projām, bet tās patieso burvību var iepazīt, paliekot te vairākas dienas, vislabāk – ārpus tūrisma sezonas perioda, piemēram, septembrī.

Lielākā daļa pilsētu salā sasniedzamas ar kājām, uz ceļiem ir maz automašīnu, autobusi ir pārpildīti, bet lēti. Salas mežonīgāko, nomaļāko pusi var izpētīt, izmantojot gājēju celiņu tīklu. Nesteidzīgas, spontānas pastaigas pa piekrasti ļaus atklāt slepenus līčus un jūras alas, klinšu krokās paslēptas villas un majestātiskus klinšu veidojumus, kas slīgst jūras dziļumā. Vairāku dienu ceļojumā ieteicams apmeklēt salas rietumos esošo ainavisko pilsētiņu Anakapri.

Foto: Unsplash

Britu Kolumbija, Kanāda


Kanāda vislabāk zināma ar tās mežonīgo, plašo dabas ainavu un visā valstī visiespaidīgākās, iespējams, ir Britu Kolumbijas provincē valsts dienvidrietumos. Te atrodas kalnu grēda Rocky moountains jeb Klinšu kalni, ezeri, ūdenskritumi un neskaitāmi daudz iespēju doties pārgājienos ar kājām vai velosipēdu un izbraucienos ar kanoe laivu pa ezeriem un upēm. Īsta paradīze tiem, kam patīk atrasties dabā un izbaudīt aktivitātes tajā.

Foto: Unsplash

Britu Kolumbijas lielākā pilsēta ir Vankūvera – vārti uz neaprakstāmi skaistiem nacionāliem dabas parkiem, piemēram, "Pacific Rim National Park Reserve". Vankūvera neliks arī vilties, ja ceļojumā gribas apskatīt savvaļas dzīvniekus. Tāpat iespaidīgs ir dabas rezervāts ziemeļrietumu piekrastē "Great Bear Rainforest", kur atrodas nelielas koka mājiņas un labiekārtotas atpūtas vietas. Ziemā šī vieta ir lieliska slēpošanai, piemēram, kūrortā "Whisler" un "Big White".

Viens no gleznainākajiem veidiem, kā izbaudīt Britu Kolumbijas provinci, ir brauciens ar vilcienu "Rocky Mountaineer", kas piedāvā dažādus maršrutus (garākais ir līdz 10 dienām garš un iekļauj nakšņošanu viesnīcās).

Foto: Unsplash

Tunisija

Ceļotājiem nav svešas piekrastes pilsētas Tunisijā, kas populāras ar tās kūrortviesnīcām (piemēram, Susa, Hammameta, Monastira), bet vērts doties dziļāk iekšzemē, lai gūtu patiesu priekšstatu par valsts kultūru, vēsturi un izbaudītu tuksneša smilšu kāpas un rāmos ciematus.
Foto: Unsplash

Galvaspilsētā Tunisā ir lērums vietu, ko izpētīt, pirms doties tālāk, lai apskatītu svarīgus vēsturiskos pieminekļus. Piemēram, romiešu amfiteātris "El Jem", izpostītais berberu ciemats "Chenini Tataouine", kas slavens ar mājokļiem alās (vēsumam un aizsardzībai), Duzu pilsēta, kas tiek uzskatīta par vārtiem uz Sahāru, un Kartāga. Pašā Tunisā atrodas vairāki nozīmīgi kultūras un vēstures objekti, piemēram, Baro muzejs, kurā ir viena no labākajām romiešu mozaīku kolekcijām pasaulē un UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautā Medīna.

Foto: Shutterstock

Fēru salas


Šī Dānijai piederošā 18 salu grupa atrodas starp Norvēģiju un Islandi, un ir galamērķis, ko ieteicams kaut reizi dzīvē apmeklēt šajā ziemeļu daļā.

Foto: Unsplash

Fēru salas noteikti ir zināms galamērķis mūzikas festivālu cienītājiem, jo ik gadu te tiek rīkoti vismaz pieci pasākumi, savukārt piedzīvojumu meklētāji noteikti tver izjūtas, izzinot stāvās klintis, pārgājiena takas, varenos ūdenskritumus (par skaistāko tiek saukts "Mulafosura") un akmeņainās piekrastes. Kā punktiņš uz "i" episkām brīvdienām ir uzturēšanās zvejnieku ciematos, kurās mājiņas atgādiņa sērkociņu kastītes, kas izkārtotas gar krastmalu.

Neparastais ēdiens un mežonīgais dabas skaistums ir gana spēcīgs magnēts, lai pievilinātu tos, kuri vēlas cita veida atpūtu – mazliet skarbā klimatā, bet ar vidi, kas neatstās vienaldzīgus.

Foto: Unsplash

Raksta tapšanai izmantotie avoti: "Condé Nast Traveller", "House & Garden Travel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!