Foto: Shutterstock

Vairākus gadus par izdevīgāko galamērķi vasaras atpūtai Eiropā tika uzskatīta Turcija. Bet nu tie laiki ir cauri. Lai gan turku liras vērtība aizvien krītas, inflācija liek cenām augt tik strauji, ka uzturēšanās šajā valstī tūristiem kļūst aizvien dārgāka. Tā, piemēram, pusdienas Marmarisā gada laikā kļuvušas par 20% dārgākas – no 47 līdz 57 eiro divām personām.

Galu galā pavisam negaidīti par izdevīgāko galamērķi vasaras atpūtai kļuvusi Portugāle. Kā liecina "Post Office Annual Holiday Costs Barometer" svaigākie dati, kuros salīdzinātas cenas pirmās nepieciešamības atpūtas preču groza izmaksas 40 pasaules valstīs, šobrīd lētākās cenas Eiropā ir Algarvē.

Tipiskā atpūtnieka preču groza aprēķinā iekļauta cena saules aizsargkrēmam, tasei kafijas, alus un "Coca-Cola" pudelei, glāzei vīna, pusotram litram ūdens, insektu repelentam, kā arī pusdienas restorānā divām personām. Galu galā, kā liecina brīvdienu izmaksu barometra dati, populārākajā Portugāles piekrastē atpūtnieki par to visu samaksās vien nedaudz vairāk par 69 eiro (kas ir pat nedaudz lētāk nekā pērn, kad Algarves atpūtnieku groza cena bija 70 eiro). Tikmēr Turcijā tēriņi ir kļuvuši lielāki – 77 eiro pērno 67 vietā. Aizvien itin konkurējoši, bet nu jau dārgāk nekā Portugālē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!