Foto: Privātais arhīvs

Pirms diviem gadiem prestižais konkurss "Miss Universe" jeb "Mis Visums" atcēla dalībnieču vecuma cenzu – iepriekš konkursā drīkstēja startēt tikai 18-28 vecas skaistules, bet tagad dalība atļauta arī kundzēm briedumā. Šo iespēju izmantojusi juriste Alehanda Rodrigesa. Uzvara vietējā konkursā Buenosairesā ļauj viņai cerēt uz dalību "Mis Visums" lielajā konkursā šogad septembrī.

Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā pagājušajā nedēļā noslēgusies vietējā atlase konkursam "Mis Visums". Tādi paši vietēja mēroga konkursi notiek arī citās Argentīnas pilsētās, un 25. maijā kļūs zināms, kurai argentīnietei būs tiesības valsti pārstāvēt lielajā "Mis Visums" skaistumkonkursā Meksikā, kas gaidāms 28. septembrī.

Buenosairesas konkursā pie kroņa tikusi 60 gadus vecā juriste un žurnāliste Alehandra Rodrigesa. Rodrigesa vietējā atlasē pārspēja 34 konkurentes vecumā no 18 līdz 73 gadiem.

"Esmu sajūsmināta iedzīvināt šo jauno paradigmu. Mēs sākam jaunu ēru! Ēru, kurā sieviete ir ne tikai fizisks skaistums, bet arī citu vērtību kopums," pēc uzvaras "Miss Universe Bueno Saires" medijiem pauda skaistā lēdija. Viņa jūtas gatava Argentīnu cienīgi pārstāvēt vispasaules mērogā. Vēl tikai jāuzvar pašas Argentīnas līmenī.

"Miss Universe" ir viens no vecākajiem skaistumkonkursiem, tas dibināts 1926. gadā. Līdzās "Miss World" tas ir arī viens no prestižākajiem sarīkojumiem, kuros dāmas sacenšas par skaistumkaralienes troni. Gadu gaitā noteikumi dalībai kļūst arvien liberālāki. Piemēram, kādreiz konkursā drīkstēja startēt tikai jaunas un neprecētas sievietes, bet tagad šis prieks nav liegts ne sievām, ne māmiņām. 2023. gadā konkursā piedalījās arī transseksuāle. Tagad, kad likvidēts arī vecuma cenzs, par Visumā skaistāko sievieti var atzīt jebkāda gadagājuma lēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!