Foto: Publicitātes attēli
Kad dienas pamazām, bet pārliecinoši kļūst arvien garākas, ir skaidrs – pavasaris vairs nav aiz kalniem. Pavasarī daudziem kārojas ienest svaigumu arī mājoklī. Tas nozīmē ne tikai veikt pavasara tīrīšanu un atvadīties no tā, ko vairs nelieto vai kas nesagādā prieku, bet arī papildināt mājokli ar jaunām krāsām un kādu jaunu elementu. "Ikea" interjera dizainere Rita Rimke stāsta par šī pavasara tendencēm un to, kā tās ieviest savās mājās bez liela remonta un ieguldījumiem.

Bagātīgs un elegants, tomēr ar odziņu


Iedomājies pagājušā gadsimta sešdesmito gadu itāļu kino, un tev būs skaidrs, par ko ir runa. Krāsas, elegance, telpas dramaturģija – kontrastējoši materiāli un raksti, matētu un glancētu elementu sāncensība. Kino ainās telpās redzamas tumšas koksnes mēbeles, košu krāsu uzplaiksnījumi un rotaļīgi raksti. Šāda aina ļauj patverties no ikdienas rutīnas un aizceļot uz vietu, kur dzīve ir bezrūpīga un pat mazliet brīnumaina.

Foto: Publicitātes attēli
Foto: Publicitātes attēli

Kā radīt bagātīgu un elegantu atmosfēru savā mājoklī?

Dzīvesvietu var pārvērst par brīnišķīgu oāzi ar zeltītas krāsas, stikla un tumša koka palīdzību. Arī audumi spēj darīt brīnumu lietas, ja runa ir par mājokļa izskata atsvaidzināšanu. Pārmaiņas ieviest vari, izvēloties gultas vai dīvānu pārklāju ar modernu un rotaļīgu rakstu vai košus spilvenu pārvalkus.

Svaigs un spirdzinošs kā rasa zālē


Pārmaiņām iedvesmo arī pati daba un pavasara spirgtums. Interjerā vērojama koka, dabisku šķiedru un vienkāršu formu saspēle ar vienkrāsainiem, grafiskiem rakstiem. Šajā pavasarī audumu apdrukas populārākais raksts būs dažādu augu lapas zaļā krāsā. Tāpat arī telpaugi turpinās krāšņot mājokļus.

Foto: Publicitātes attēli
Foto: Publiciātes attēli

Kā radīt svaigu un spirdzinošu atmosfēru savā mājoklī?

Desmitniekā trāpīt var ar minimālismu mēbeļu izvēlē un skaistiem, dabiskas formas un materiālu akcentiem. Izvēlies ilgtspējīgas preces un meistaru rokām darinātus elementus no dabas materiāliem. Telpu apzaļumo ar telpaugiem un puķupodus izvieto dažnedažādās vietās: uz grīdas, puķu statīvos, plauktos un citur.

Harmoniska un sakārtota vide


Interjera dizainere atgādina, ka pirmām kārtām svaiguma sajūtu mājoklī var panākt, atbrīvojot vietu. Pavasaris ir piemērots laiks, kad pārskatīt atvilktņu un plauktu saturu un pārliecināties, vai tur nav aizķēries kas tāds, kas vairs nav vajadzīgs. Pēc tam sagrupē atlikušās lietas pēc pielietojuma un saliec kastēs. Šādi īsā laikā var iegūt ne tikai daudz vietas, bet arī sakārtot domas. Galvenie ieguvēji no pārmaiņām būs dzīvojamā telpa un tavs noskaņojums.

Foto: Publicitātes attēli
Foto: Publicitātes attēli

Kā radīt harmonisku un sakārtotas vides atmosfēru savā mājoklī?

Atbilde nav tālu jāmeklē. Tās ir kastes! T-kreklus, zeķes un aksesuārus liec vispirms kastēs un tikai tad atvilktnēs. Plauktiem dzīvojamā istabā izvēlies dekoratīvas kastes un paslēp tajās sadzīves lietas. Arī virtuves skapīšos ievies kārtību un saliec garšvielas, tējas un dvieļus kastēs. Ir liela iespēja, ka pēc tam jutīsies daudz labāk un harmoniskāk, jo kārtībai piemīt spēja nomierināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!