Foto: Shutterstock
Šodienas saspringtajā pasaulē mūsu mājām ir jākļūst par patvērumu atpūtai un dziedināšanai. Bet – vai esi kādreiz savā tik ļoti mīļajā istabā juties nomākts? Pat bez iemesla? Īsti nezinot, kāpēc? Lai gan mēs varam to neapzināties, mūs nepārtraukti ietekmē apkārtējā vide. Tostarp krāsas! Tās spēj ietekmēt mūsu noskaņojumu un uzvedību.

Iedomājies pasauli bez krāsām. Ir ne tikai grūti izprast šādu scenāriju, bet tas ir arī diezgan nedabisks veids, kā uztvert lietas. Daba pati ir veidota no krāsu spektra. Arī mājas ietekmē krāsu daudzveidība!

Lai gan krāsu terapijas speciālisti apgalvo, ka krāsas patiesi var palīdzēt uzlabot mūsu garīgo veselību, tas, protams, nav līdz galam pierādīts. Bet nav šaubu, ka mēs parasti, iekārtojot mājokli, izvēlamies, kādā krāsā būs sienas, griesti un aizkari, ņemot vērā, kuras ir tās krāsas, kas mums pašiem liek justies labi. Neatkarīgi no mūsu neapzinātās izvēles krāsu psiholoģija norāda, ka dažas krāsas ir labākas par citām, lai uzlabotu labsajūtu mājoklī. Tātad: kuru krāsu izvēlēties un no kuras tomēr izvairīties saskaņā ar krāsu terapiju?

Atceries – katrai krāsai ir ietekme uz iekšējo telpu atkarībā no tā, kur un kā tā tiek izmantota.

Dzeltenā krāsa

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!