Foto: Natalja Vasiļjeva

Beidzot arī pavasaris ir atnācis pie mums! Pagājušajā nedēļā mēs rādījām foto ar krokusu upēm Uzvaras parkā un skaisto Tukuma krokusu rozi, bet nu kārta pienākusi Lielajiem kapiem Rīgā, kur krāšņi zied zilsniedzītes.

Kā jau vēstījām projektā "Rīgas maršruti", Lielajos kapos atdusas nozīmīgākie sava laika ļaudis, kas slaveni ne vien pašu zemē, bet visā Eiropā. Diemžēl padomju gadi šo kapsētu gan morālā, gan tīri fiziskā veidā iznīcināja, un līdz mūsdienām saglabājusies tikai neliela daļa tēlniecības pieminekļu un celtņu. Pašlaik Lielie kapi ir memoriāls dārzu un parku ansamblis. Šeit vari izlasīt vairāk par Lielo kapu vēstures līkločiem.

Daži Lielos kapus Rīgā dēvē par parku, un ne velti – dvēseļu dārzs nudien atgādina vairāk ziedošu dārzu.

Pavasarī ik gadu šeit uzzied zilsniedzīšu jūra, un arī šis gads nav izņēmums. Vai zināji, ka zilsniedzītes ir pieskaitāmies pie tām sīpolpuķēm, kurām nevajag īpašu kopšanu? Tās labi aug ne tikai ēnainās vietās, bet arī atklātās un saulainās vietās. Vairāk par zilsniedzītēm vari izlasīt šeit.

Sīpolpuķu skaisto ziedēšanu 18. aprīlī iemūžināja Natalja Vasiļjeva, kura atļāva arī portālam "Dom i Sad" pārpublicēt skaistās fotogrāfijas. Viņas "Instagram" kontā vari aplūkot arī citas fotogrāfijas, kurās iemūžinātas skaistākās vietas Latvijā.

Lūk, cik skaisti zied zilsniedzītes Lielajos kapos:

Zilsniedzīšu "paklājus" var skatīt ne tikai Rīgā, bet arī citviet pasaulē, piemēram, Viļņā. Kā raksta kaimiņzemes portāls "Delfi.lt", tūristi pavasarī ir iecienījuši vienu no vecākajām kapsētām Viļņā – Bernardine kapsētu, kur pavasarī starp pieminekļiem un kapu apmalītēm krāšņi zied zilsniedzītes.

Kapsēta Viļņā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!