Foto: AFP/Scanpix/LETA

Polijā no Lielbritānijas atgriežas aizvien lielāks skaits tur strādājošo poļu, un valdība cer, ka šī tendence turpināsies, palīdzot augt vietējai ekonomikai, intervijā BBC atzinis premjers Mateušs Moraveckis.

"Vairāk un vairāk atgriežas, un mēs par to esam ļoti priecīgi. Es ceru, ka daudzi, daudzi poļi atgriezīsies Polijā, tāpēc atdodiet mums mūsu cilvēkus," viņš norādījis britu raidsabiedrībai. Moraveckis interviju sniedzis Pasaules ekonomikas foruma ietvaros Davosā, izmantojot iespēju pasaulei parādīt, ka Polijā šobrīd ir viena no straujākajām ekonomiskajām izaugsmēm Eiropas Savienībā, kā arī ļoti zems bezdarba līmenis.

Lielbritānijas valdība lēš, ka Apvienotajā Karalistē mīt aptuveni miljons poļu. Polijas premjers intervijā atzīmējis, ka tie, kuri paliks britu salās pēc "Brexit" nedrīkst no šīm pārmaiņām ciest. "Mums ir ārkārtīgi svarīgi, ka tiem, kuri vēlas palikt, tiek saglabāta visa sociālā aizsardzība un apstākļi kādi tie ir patlaban," viņš skaidrojis.

Vienlaikus Polijas premjers atzīmējis, ka "Brexit" bez līguma noslēgšanas kaitēs Lielbritānijai, Polijai un visai Eiropas Savienībai. Moraveckis atzinis, ka nevar no jauna atgriezties pie ES-Lielbritānijas līguma pārskatīšanas, bet radoši jāpieiet, lai esošo situāciju risinātu tālāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!