Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas "Brexit" lietu ministrs Deivids Deiviss svētdien aicinājis Pārstāvju palātas locekļus pirmdien noraidīt labojumus likumprojektā, kurš izstrādāts, lai sniegtu premjerministrei Terēzai Mejai parlamenta pilnvarojumu oficiāli uzsākt sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas Lordu palāta atbalstījusi labojumus "Breksita" likumprojektā. Tomēr grozījumiem var nebūt ilgs mūžs, jo Pārstāvju palāta var atcelt Lordu palātas izdarītās izmaiņas, kad tā pirmdien atkal saņems šo dokumentu atkārtotai skatīšanai.

Meja vēlas iedarbināt Lisabonas līguma 50. pantu un sākt oficiālo izstāšanās procesu līdz 31.martam, bet tam viņai nepieciešams parlamenta pilnvarojums.

Likumprojekta sūtīšana no vienas palātas uz otru var aizkavēt likuma pieņemšanu un potenciāli apdraudēt Mejas grafiku "Brexit" sarunu uzsākšanai.

Lordu palātas atbalstītie labojumi paredz garantēt Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesības pēc valsts izstāšanās no ES un pieprasa, lai arī parlaments, ne tikai valdība, apstiprina izstāšanās līgumu no ES.

Deiviss rakstā "The Sunday Telegraph" solīja, ka parlamentam vēl būs daudz iespēju diskutēt par jaunajām partnerattiecībām ar ES un ietekmēt rezultātu.

"Bet nosacījumu pievienošana likumprojektam, kas vienkārši atļauj premjerministrei sākt procesu, neapšaubāmi nav veids, kā to darīt," norādīja Deiviss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!