Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps ar sievu Melāniju trīs dienu ilgā vizītē Lielbritānijā tiekas gan ar simbolisko valsts līderi karalieni Elizabeti II, gan premjeri Terēzu Meju, gan Lielbritānijas ārlietu ministru Džeremiju Hantu un lielo uzņēmumu pārstāvjiem.

Trampa starptautiskās vizītes ierasti pavada ne tikai oficiālā diplomātiskā retorika, bet arī viņa tvītu izraisītas diskusijas un pat skandāli. ASV prezidenta viesošanās nav izņēmums, jo pasaulē varenākās valsts līderis pirms ierašanās Londonas mēru Sadiku Hanu nodēvēja par zaudētāju, pauda atbalstu "Brexit" kampaņas sejas Borisa Džonsona centieniem kļūt par Lielbritānijas premjeru pēc Mejas atkāpšanās, kā arī kritizēja Mejas līdzšinēji vestās sarunas ar ES.

Trampa vizītes laikā Lielbritānijā tiek rīkoti arī plaši protesti, pret viņa politiku, kā arī pret faktu, ka ASV prezidents vispār ielūgts pie karalienes.






Savukārt trešdien Tramps Portsmutā piedalīsies svinīgos pasākumos par godu tā dēvētajai D-dienai jeb Izcelšanās Normandijā dienai, kad 1944. gada 6. jūnijā sabiedroto spēki sāka desantu nacistiskās Vācijas okupētajā Normandijas krastā, Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!