Foto: AP/Scanpix

Īrijas policija izmeklē informācijas nopludināšanu noziedzīgam grupējumam, kura līderis Trojs Džordans iepriekš arestēts un nopratināts 2006.gadā nogalinātās latvietes Baibas Saulītes lietā, vēsta Īrijas laikraksts 'Sunday World'.

Kā laikrakstam atklāja anonīmi avoti policijā, aizvadītajās nedēļās kāds Dublinas policists vairākkārt nopratināts aizdomās par sensitīvas informācijas nopludināšanu Troja Džordana vadītam grupējumam.

Nopratinātais policists noliedza savu vainu informācijas nopludināšanā. Policists nav atstādināts no amata, taču viņam pagaidām ierobežota tieša pieeja Īrijas policijas datorsistēmai.

Džordans tiek uzskatīts par Alenvudas pilsētā aktīva bandītu grupējuma vadītāju. Kaut arī policijas redzeslokā Džordans regulāri nonācis kopš pusaudžu gadu vecuma, viņam nav nopietnu sodāmību.

Džordans iepriekš divas reizes arestēts un nopratināts Baibas Saulītes slepkavības lietā.

Kā jau ziņots, Īrijas izmeklēšanas tiesa 2011.gadā savā slēdzienā latviešu divu bērnu māmiņas Saulītes nāvi atzina par nelikumīgu nogalināšanu.

Vienlaikus tiesa secināja, ka lietas tālāka virzība ir iespējama tikai tādā gadījumā, ja izmeklētāji atrod kādus jaunus pierādījumus vai arī ja Īrijas Ģenerālprokuratūra izvirza apsūdzības kādam no aizdomās turētajiem.

Īrijas policijas izmeklētāji Saulītes lietu Ģenerālprokuratūrā nodeva jau 2008.gada vidū, tomēr apsūdzības nevienam no aizdomās turētajiem tā arī nav izvirzītas.

Kā ziņots, Saulīte tika nošauta 2006.gada 19.novembrī pie savas mājas durvīm Īrijas pilsētā Svordsā.

Pēc Īrijas policijas novērtējuma, Saulīte tika nošauta pēc viņas bijušā vīra Hasana Hasana pasūtījuma, bet slepkavību organizēja vairāki noziedznieku grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!