Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa 6.oktobrī atsaucoties uz iepriekš izskanējušo retoriku paziņoja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons ir Lielbritānijas draugs nevis ienaidnieks, informē medijs "Reuters".

Trasa sniedza uzrunu Eiropas Politiskās kopienas, kas ir bijusi Makrona pārstāvēta ideja, atklāšanas samitā Prāgā. Šī kopiena apvienos 27 Eiropas Savienības dalībvalstis ar 17 citām Eiropas valstīm.

"Viņš ir draugs," Trasa sacīja reportieriem, kad tika uzdots jautājums vai viņa ir izlēmusi, kā vērtēt Makronu. "Es ļoti cieši sadarbojos ar prezidentu Makronu un Francijas valdību, un tas, par ko mēs runājam, ir Lielbritānijas un Francijas ciešāka sadarbība vairāk atomelektrostaciju izbūvē, tostarp arī lai pārliecinātos, ka abām valstīm nākotnē ir energoapgādes drošība," sacīja Trasa, piebilstot, ka "mums abiem [Trasai un Makronam] ir skaidrs, kurš ir ienaidnieks. Tas ir Vladimirs Putins".

Makrons atbildēja laipni un teica, ka esot "ļoti laimīgs" redzēt Lielbritānijas premjerministri Prāgā un viņš cerot, ka tas iezīmēs jaunu sākumu Lielbritānijas un ES attiecībām pēc "Brexit", vēsta "Reuters".

Kopīgajā paziņojumā, kas tika izdots pēc ceturtdienas sanāksmes, bija iekļauta atkārtota atbalsta sniegšana Francijas būvniecības firmas celtai atomelektrostacijai Lielbritānijā, apliecinājums viņu apņēmībai atbalstīt Ukrainu un solījums ciešāk strādāt, lai risinātu jautājumu par pārrobežu migrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!