Aktīvisti, kas pie Baltkrievijas robežas Polijā un Lietuvā rīko protesta akciju Baltkrievijas tautas atbalstam, otrdien sākuši bloķēt uz kaimiņvalsti vedošos ceļus, vēsta portāls "Currenttime".

Telšu nometnes iemītnieki pie Polijas robežpārejas punkta Berestovica-Bobrovņiki, satiksmi traucējuši, pārvietojoties pa gājēju pāreju, liecina neatkarīgā medija "Tut.by" "Telagram" kanālā publicēts video.

Līdzīgu akciju Lietuvas baltkrievi rīko pie robežšķērsošanas punkta Mediniki-Kamennij Log.

Telšu nometnes pie robežas Polijā un Lietuvā izveidotas sestdien, 5. jūnijā. Protestētāji pieprasa Eiropas Savienībai (ES) ieviest stingras sankcijas pret Aleskandra Lukašenko režīmu, bet Minskai prasa politieslodzīto atbrīvošanu un sauszemes robežas atvēršanu iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka Lukašenko režīms ir ierobežojis cilvēku izbraukšanu no valsts, bet starptautisku sašutumu maija beigās izraisīja "Ryanair" pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšana Minskā, lai sagūstītu režīmam netīkamu žurnālistu Pāvelu Protoseviču.

Tas viss notiek laikā, kad režīms turpina vēršanos pret jebkādu kritiku, protesta akciju dalībniekiem un varai nelojāliem cilvēkiem, kas sākās līdz ar masu protestiem pret Lukašenko palikšanu pie varas falsificētu vēlēšanu rezultātā pērnā gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!