Foto: AFP/Scanpix/LETA

Visā Ukrainā pret civilistiem pirmdien veiktie Krievijas raķešu triecieni signalizē par "pamatīgu pārmaiņu" kara vešanā, uzskata Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Krievijas tīšie triecieni visā Ukrainas teritorijā un pret civilistiem - tā ir pamatīga pārmaiņa šī kara raksturā," žurnālistiem vizītes gaitā Francijas Majenas reģionā sacīja Makrons, piebilstot, ka pēc atgriešanās Parīzē sasauks diplomātiskos un militāros padomdevējus.

Jau ziņots, ka Kijivas centru pirmdienas rītā satricinājuši vairāki sprādzieni, kurus, visticamāk, izraisījuši Krievijas raķešu triecieni. Sprādzienos ir cietušie un bojāgājušie.

Krievijas karaspēkam naktī uz svētdienu ar raķetēm apšaudot dzīvojamās mājas Zaporižjā, nogalināti 13 un ievainoti 89 cilvēki, paziņojušas Ukrainas amatpersonas. Raķetes trāpījušas gan daudzdzīvokļu ēkām, gan privātmājām.

Sestdien ap pulksten 6 uz Krimas tilta, kas ir vienīgais sauszemes transporta savienojums starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, notika sprādziens, kā rezultātā aizdegās pa dzelzceļu braucoša vilciena degvielas cisternas un sabruka daļa autoceļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!