Foto: LETA

Gandrīz puse vāciešu, ja tiem tiktu dota tāda iespēja, tāpat kā šveicieši balsotu par imigrācijas ierobežošanu, liecina aptauja, kas veikta pēc Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" (DW) pasūtījuma.

Aptauja, kuru veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "Infratest" un kuras rezultāti publicēti ceturtdien, liecina, ka gadījumā, ja Vācijā tiktu sarīkots šāds referendums, 48% aptaujāto balsotu par imigrācijas ierobežošanu, kamēr gandrīz tikpat daudz vāciešu - 46% - balsotu pret.

Trīs procenti respondentu uz šo jautājumu atbildēt nespēja.

Veicot aptauju, laikā no 11. līdz 12.februārim tika intervēts 1001 respondents, kas sasniedzis vismaz 18 gadu vecumu.

Īpaši liels skaits to, kas balsotu par imigrācijas ierobežošanu, ir nesen izveidotās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" ("Alternative für Deutschland" - AfD) biedru vidū. No viņiem 84% balsotu par ieceļotāju skaita ierobežošanu.

Savukārt starp kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU) par imigrācijas ierobežošanu balsotu 51%.

Viszemākais imigrācijas ierobežošanas atbalstītāju skaits ir starp "zaļajiem", no kuriem par to balsotu tikai 29%.

Viedokļu atšķirības konstatējamas arī starp valsts rietumdaļu un austrumdaļu. Kamēr par imigrācijas ierobežošanu rietumos balsotu 45%, tikmēr austrumos to darītu 56%.

Kā ziņots, svētdien Šveicē notikušajā referendumā vairāk nekā puse balsotāju atbalstīja imigrācijas kvotu atjaunošanu ieceļotājiem no Eiropas Savienības (ES).

Ar iniciatīvu ierobežot ieceļotāju skaitu klajā nāca labējā Šveices Tautas partija (SVP), taču pret to iebilda pārējās trīs valdībā pārstāvētās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!