Foto: EPA/Scanpix/LETA
Tikai 37% vāciešu Lielbritāniju uzskata par uzticamu partneri, atsaucoties uz aptaujas rezultātiem, raksta portāls "Politico".

Aptaujas rezultātus publicējis Vācijas medijs ARD. Rezultāti liecina, ka to Vācijas iedzīvotāju skaits, kas Lielbritāniju uzskata par uzticamu partneri, ir ievērojami krities. Februārī 54% aptaujāto Apvienoto Karalisti uzskatīja par uzticamu partneri, taču jūlija aptaujā - 37%.

Aptaujas rezultāti rāda, ka Vācijas iedzīvotāji skeptiski raugās uz Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas attiecībām tagad, kad par Apvienotās Karalistes premjeru kļuvis Boriss Džonsons (attēlā). 67% respondentu izteikušies, ka ES attiecības ar Džonsona vadīto Lielbritāniju, visdrīzāk, pasliktināsies. Tikai 3% uzskata, ka šīs attiecības uzlabosies, savukārt 28% norādīja, ka ES-Lielbritānijas attiecības būs tādas pašas kā iepriekš.

Ceturtdien publicētajā aptaujā piedalījušies 1000 respondenti. Lielākā daļa (89%) par uzticamu partneri uzskata Franciju, taču tikai 19% kā uzticamu sabiedroto redz ASV.

Aptaujas rezultāti liecina, ka puse Vācijas iedzīvotāju atbalsta valsts aizsardzības budžeta palielināšanu līdz 2% no IKP kā to paredz NATO vadlīnijas, atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!