Foto: F64

Piektdien, 30. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu Augšdaugavas novadā aizturēja 10 Irākas un vienu Sīrijas pilsoni, kā arī divus personu pārvietotājus, Igaunijas pilsoņus, savukārt 31. jūlijā turpat Augšdaugavas novadā tika aizturēts vēl viens Indijas un viens Šrilankas pilsonis, kuri bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Kā portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē, Daugavpils pārvaldes Silenes robežapsardzības nodaļas robežsargi, veicot robežas uzraudzību, Salienas pagastā aizturēja 11 personas, 10 Irākas un vienu Sīrijas pilsoni, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Savukārt vēlāk Silenes ciemā tika aizturēti divi Igaunijas pilsoņi, kuri nodrošināja personas ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā un to pārvietošanu tālāk uz citām Eiropas Savienības valstīm.

Valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījums konstatēts arī 31. augustā, turpat Salienas pagastā robežsargi aizturēja vienu Indijas un vienu Šrilankas pilsoni.

Abos gadījumos pēc Krimināllikuma 284. panta otrās daļas par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā uzsākts kriminālprocess. Likums par to kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Valsts robežu nelikumīgi šķērsojušās personas aizturētas Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā un ievietotas Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!