Foto: AP/Scanpix/LETA

Nule notikušie Krievijas brutālie raķešu triecieni mierīgajām Ukrainas pilsētām liecina, ka diktators Vladimirs Putins "neapstāsies ne pie kā, līdz nebūs sasniedzis savu mērķi iznīcināt brīvību un demokrātiju", piektdien pauda Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks.

"Mēs neļausim viņam uzvarēt. Mēs turpināsim būt kopā ar Ukrainu - tik ilgi, cik vajadzīgs," platformā "X" uzsvēra premjers.

ASV vēstniece Ukrainā Bridžeta Brinka turpat norādīja: "Ukrainai finansējums ir nepieciešams tagad, lai cīņu par to, lai būtu brīvi no šādām šausmām, turpinātu 2024.gadā."

Savukārt Francija piektdien nosodīja Krievijas "terora stratēģiju" Ukrainā.

"Krievija turpina savu terora stratēģiju, kuras mērķis ir iznīcināt Ukrainas civilo infrastruktūru, lai iedragātu Ukrainas iedzīvotāju izturību," teikts Francijas Ārlietu ministrijas paziņojumā. "Francija turpinās atbalstīt Ukrainu un sniegs tai nepieciešamo palīdzību, lai tā varētu aizsargāties, cieši sadarbojoties ar saviem partneriem."

Krievija naktī uz piektdienu veica sen nepieredzēta vēriena uzbrukumu Ukrainas pilsētām ar raķetēm un droniem, kas bija plašākais gaisa trieciens visa kara laikā.

Uzbrukumā vismaz 18 cilvēki nogalināti un vairāk nekā 130 ievainoti, liecina jaunākā informācija. Galvaspilsētā Kijivā nogalināti trīs cilvēki un vairāk nekā 20 ievainoti.

Krievija uz Ukrainu piektdien izšāva aptuveni 110 raķetes, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Uzbrukumā izmantotas teju visu veidu raķetes, kas ir Krievijas arsenālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!