Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības komiteja jau otro reizi nespēja savākt nepieciešamo kvorumu, lai izskatītu koalīcijas deputātu vēstuli par komitejas vadītāja Alekseja Rosļikova (NDF) un viņa vietnieka Vadima Baraņņika (NDF) atsaukšanu no amata.

Uz komitejas sēdi bija ieradušies septiņi deputāti, taču, lai sēde notiktu, klāt ir jābūt 11 domniekiem.

Rosļikovs klātesošos deputātus informēja, ka viņš atbilstoši pašvaldības nolikumam informēs pilsētas mēru Oļegu Burovu (GKR) par divu sēžu nenotikšanu kvoruma neesamības dēļ.

Viņš arī norādīja, ka viņš lūgs pašvaldību ministrijas viedokli par sēdes darba kārtību, kurā ir paredzēts atbrīvot komitejas vadību, taču nav iekļauts punkts par jauna vadītāja ievēlēšana. Tas, viņa ieskatā, ir juridiski nepareizi.

Vēstuli par ārkārtas komitejas sēdes sasaukšanu, lai no amatiem atsauktu komitejas vadību, 4. decembrī parakstīja "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" deputāti.

Jau ziņots, ka pirmais mēģinājums atsaukt Rosļikovu un Baraņņiku no komitejas vadības notika 5. decembrī. Uz sēdi neieradās RD opozīcijas un NDF pārstāvji, tāpēc netika sasniegts kvorums.

"Delfi" arī informēja, ka "Saskaņa", "Gods kalpot Rīgai", deputātu bloks "Rīgai!" un domniece Baiba Broka 29. novembrī panāca vienošanos par jaunas RD koalīcijas izveidi. Deputāts Druvis Kleins ("Rīgai!") tika ievēlēts par pilsētas otro vicemēru, bloka vadītāju Oskaru Putniņu iecēla Rīgas Brīvostas pārvaldes valdē. Tāpat koalīcija varētu lemt par deputātes Baibas Brokas iecelšanu RD Pilsētas attīstības komitejas vadītājas amatā.

Iepriekšējā domes koalīcija, kurā ietilpa "Saskaņa", "Gods kalpot Rīgai" un Neatkarīgo deputātu frakciju, izjuka 19. novembrī, kad Baraņņiks zaudēja vicemēra un Rīgas brīvostas valdes locekļa amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!