Foto: LETA

Ja persona, kas māca bērnus par valsts naudu un pauž klaji naidīgu attieksmi pret valsti, tā nav normāla situācija, otrdien telekompānijas “Latvijas Neatkarīgā Televīzija” ziņu raidījumā “900 sekundes” sacīja bijušais tieslietu ministrs “Nacionālās apvienības” līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Kā ziņots, apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" biedrs un Rīgas 40.vidusskolas skolotājs Vladislavs Rafaļskis iepriekš radio ēterā izteicies, ka nav lojāls Latvijas valstij. Nedaudz vēlāk Rafaļskis sacīja, ka savos izteikumos par nelojalitāti esot runājis par valdību, režīmu, nevis valsti, kultūru, tautu vai vēsturi.

"Tas ir goda jautājums, lai šis kungs nestrādātu izglītības sistēmā," sacīja Bērziņš.

Bērziņš atzina, ka Darba likumā ir iespējas, kā šādā situācijā atbrīvot cilvēku no amata.

Kā ziņots, otrdien jautājums par Rafaļska lojalitāti un viņa piemērotību amatam tiek skatīts Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē. Plānots skaidrot, kāpēc, neskatoties uz viņa izteikumiem, Rafaļskis joprojām strādā valsts skolā un kādi ir šķēršļi šīs situācijas novēršanai.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties Rīgas 40.vidusskolas direktores vietas izpildītāja Jeļena Vediščeva, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis un zvērināts advokāts Mācis Krūmiņš.

Kā ziņots, Rafaļskis radio ēterā izteicās: „Esmu gatavs godīgi pateikt, ka esmu šai valstij nelojāls. Es šo režīmu vienkārši nicinu. Tas atgrūž arī manus bērnus un rada tiem daudz problēmu."

"Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka 40.vidusskolas vadībai neesot iemesla atbrīvot no darba krievu valodas un literatūras skolotāju Rafaļski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!