Foto: F64

Gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, kas norisināsies 29. augustā, bijusī pašvaldības deputāte Baiba Broka ir lēmusi nepiedalīties, portālam "Delfi" apstiprināja pati politiķe.

Broka skaidroja, ka vēlēšanās nepiedalīsies, jo savu politisko karjeru plāno uz laiku "iepauzēt". "Esmu vairāk atgriezusies zinātnē, pētniecībā un biznesa konsultācijās. Šobrīd neredzu, ka gribētos [politikā] atpakaļ," teica Broka.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka saistībā ar ārkārtas vēlēšanām ir runājusi ar vismaz piecu partiju pārstāvjiem, bet lielākoties sniedzot idejas partiju programmām jautājumos, kas skar sporta, izglītības un kultūras nozari.

"Tas, ka man nav vienalga, kas notiek manā pilsētā, protams, ir skaidrs. Ar visām idejām, pieredzi un redzējumu, kas būtu jādara, man ir iespēja paust ieteikumus, kā būtu jārīkojas," teica Broka.

Jau vēstīts, ka 25. februārī spēkā stājās Rīgas domes atlaišanas likums, līdz ar ko atlaisti tika visi 60 pašvaldības deputāti, tostarp arī Broka.

Broku 2017. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlēja no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta, taču viņa 2019. gada vasarā darbību partijā apturēja saistībā ar korupcijas skandālu. Vairākas nedēļas pēc tam viņa pieslējās deputātu blokam "Rīgai!", kuru izveidoja trīs no Jaunās konservatīvās partijas izslēgtie deputāti.

Lai arī 29. novembrī starp "Saskaņu", "Gods kalpot Rīgai" un bloku "Rīgai!" tika panākta vienošanās par jaunas koalīcijas izveidi Rīgas pašvaldībā, iekšēju ķildu dēļ sadarbība nevainagojās panākumiem. Tā rezultātā, trīs reizes pēc kārtas domniekiem nenodrošinot kvorumu sēdes norisei, politiķi 6. februārī radīja tiesisku pamatu Saeimai lemt par domes atlaišanu.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā. Trīs iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņi būs atvērti dažas stundas. Partijām kandidātu saraksti vēlēšanām jāiesniedz no 14. līdz 20. jūlijam.

Savukārt vēlēšanu oficiālais aģitācijas periods būs spēkā no 7. jūlija līdz 29. augustam.

Saeima šī gada sākumā lēma atlaist Rīgas domi. Vēlēšanu datums gan divas reizes ticis pārcelts saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!