Foto: F64
Policija ceturtdien veikusi 1721 pārbaudi par ārkārtējās situācijas ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu un sākusi 15 administratīvās lietvedības, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka valsts svētku brīvdienās Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju turpina strādāt pastiprinātā režīmā un pārbauda, vai iedzīvotāji ievēro fiziskās distancēšanās, pulcēšanās un citus ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

Valsts policija atgādina, ka vīrusam nav brīvdienu, un joprojām aizliegti jebkādi publiski un privāti pasākumi ar cilvēku pulcēšanos, kā arī ir jāievēro formula "2 un 2" – divu metru distanci un ne vairāk kā divas personas. Lai pasargātu sevi un citus, policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem, svētkus svinēt citādāk – savās mājās un nedodoties ciemos pie radiem un draugiem.

Visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 12. maijam. 29. martā, Ministru kabinets lēma par papildu piesardzības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai, turpmāk nosakot stingrākus pulcēšanās ierobežojumus publiskās vietās. Tagad pulcēšanās publiskās iekštelpās un ārtelpās ierobežota līdz diviem cilvēkiem un ar divu metru atstarpi no pārējiem. Izņēmums ir vienas ģimenes locekļiem, kā arī personām, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Jau vēstīts, ka Valsts policija piemērojusi arī bargus sodus personām, kas rupji pārkāpuši noteiktos ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!