Foto: LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien, 30. aprīlī, lēmusi par darbu aprīlī piešķirt piemaksas līdz 25% no mēnešalgas tām pilsētas pašvaldības policijas amatpersonām, kuras ir iesaistītas Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Speciālās piemaksas piešķirs policistiem, kuru amata pienākumu izpilde ir saistīta ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām un slimības kontaktpersonām, noteikto prasību izpildes kontroli, ir tiešā saskarē ar infekcijas slimības riska grupas pacientiem vai arī veic darbu paaugstināta apdraudējuma apstākļos, nodrošinot ieguldījumu pandēmijas ierobežošanā un izraisīto seku mazināšanā.

Amatpersonu speciālās piemaksas apmērs nevarēs pārsniegt 25% no mēnešalgas, un tā ir izmaksājama proporcionāla nostrādātajam laikam.

Piemaksu apmēru un tās saņēmēju loku noteiks Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks un to izmaksās no policijas budžeta.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Ministru kabinets 16. aprīlī nolēma Iekšlietu ministrijai piešķirt finansējumu, kas nepārsniedz 2 590 703 eiro, lai nodrošinātu piemaksas no 12. marta līdz 31. maijam Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Valsts drošības dienesta amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos ārkārtas sabiedrības veselības apdraudējumā saistībā ar Covid-19 ierobežošanu.

No 13. marta līdz 12. maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!