Foto: Shutterstock

Patlaban pašvaldība apzinājusi 37 gadījumus, kur nevakcinētu pedagogu dēļ kādu laiku varētu rasties grūtības nodrošināt mācību priekšmeta apguvi skolēniem atsevišķās Rīgas skolās, preses konferencē informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Rīgā strādā ap 7500 pedagogu un pašlaik identificēti ir 37 gadījumi, kad kāds mācību priekšmets kādu laiku varētu netikt nodrošināts, jo pedagogs nav vakcinējies vai pārslimojis Covid-19.

Savukārt 235 pedagogiem nebūs sadarbspējīgā Covid-19 sertifikāta, taču skola ir atradusi risinājumu tam, kā pedagogu aizvietot un turpināt nodrošināt mācību procesu.

Kā norādīja Krastiņš, pašvaldība cer, ka pa šīm dienām pedagogi vēl apdomās savu lēmumu nevakcinēties, tāpēc precīzākus datus par situāciju Rīgas skolās pašvaldība varēs sniegt pēc 15. novembra.

Dati liecina, ka pašreiz, kad mācībās klātienē piedalās 1.-3. klašu skolēni, Covid-19 konstatēts 27 Rīgas pašvaldības skolās, 24 bērnudārzos un piecās mūzikas un mākslas skolās.

Saslimuši ir 18 pedagogi, 52 skolēni, 11 tehniskie un četri skolu administrācijas darbinieki.

Jau ziņots, ka no 11. oktobra līdz 11. janvārim Covid-19 izplatības dēļ Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, bet līdz 15. novembrim ir spēkā arī mājsēde jeb stingri pārvietošanās ierobežojumi.

Ministru kabineta pieņemtais ārkārtējās situācijas regulējums nosaka, ka valsts un pašvaldību institūciju (tai skaitā kapitālsabiedrību) darbinieki un amatpersonas no šā gada 15. novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

No 15. novembra drošības pasākumi valstī tiks mazināti, paplašinot "zaļajā režīmā" pieejamās pakalpojumu, pasākumu un tirdzniecības iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!