Foto: LETA
Latvijas armijas rindas pirmais iesaukums papildinās 1. jūlijā. Starp šiem cilvēkiem gan pagaidām nebūs neviena, kas militārā dienesta vietā izvēlējies alternatīvo jeb civilo dienestu. Pirmais alternatīvā dienesta iesaukums būs 2024. gada sākumā. Rakstā skaidrosim, kā šī sistēma darbosies.

Saskaņā ar Valsts aizsardzības dienesta likumu iesaukšanai valsts aizsardzības dienestā ir pakļauti pilsoņi, kas dzimuši pēc 2004. gada 1. janvāra. Pirmais iesaukums ir brīvprātīgs, bet no 2024. gada 1. janvāra dienests ir obligāts. Ja kaut kādu iemeslu dēļ iesauktais nevar vai negrib būt militārajā dienestā, viņš varēs izvēlēties alternatīvo dienestu.

Kas ir alternatīvais dienests


Valsts aizsardzības militārais dienests jāpilda Nacionālajos bruņotajos spēkos vai Zemessardzes vienībā, bet alternatīvais jeb civilais dienests ar armiju tiešā veidā nav saistīts.

Aizsardzības ministrijas preses nodaļas pārstāvis portālam “Delfi” paskaidroja, ka alternatīvais dienests domāts tiem jauniešiem, kas savu uzskatu, morālās un reliģiskās pārliecības dēļ nevar pildīt valsts aizsardzības militāro dienestu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!