Foto: F64

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka lēmums par palikšanu vai nepalikšanu amatā izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim ir jāpieņem pašam.

Dombrovskis šodien žurnālistiem atzina, ka šajā jautājumā svarīgs ir paša ministra redzējums par to, vai veselības stāvoklis viņam atļauj vai neatļauj turpināt darbu. "Pirmkārt tā ir paša ministra izšķiršanās," norādīja Dombrovskis.

Komentējot ministra darbu kopumā, valdības vadītājs atzina, ka ir bijuši ambiciozi reformu plāni, bet vienlaicīgi ir bijušas arī problēmas komunikācijā ar nozari. Tomēr pozitīvi ir vērtējams, ka sasāpējušais jautājums par studiju programmu akreditāciju ir atrisināts.

Kā ziņots, izvērtējot ārstu norādījumus, tuvāko nedēļu laikā RP tiks pieņemts kopīgs lēmums, vai Ķīlis varēs turpināt darbu izglītības un zinātnes ministra amatā, iepriekš sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Pēc politiķa vārdiem, RP nekādus aicinājumus Ķīlim, kurš nav partijas biedrs, neizteiks, un viss būs atkarīgs no ministra veselības stāvokļa. Ķīlis pašlaik ir garākā prombūtnē, kuras laikā cenšas uzlabot savu veselību, turklāt viņš ir paņēmis atvaļinājumu, lai saprastu, vai var turpināt pilnvērtīgi strādāt. Politiķis uzsvēra, ka lēmums par turpmāko nebūs Ķīļa, partijas vai frakcijas vienpersoniska izšķiršanās, bet gan kopīgs lēmums.

Kā aģentūrai LETA akcentēja Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs, nekādi lēmumi šajā jautājumā nav pieņemti un ministrs nākamnedēļ atgriežas darbā. "Lēmums par Izglītības un zinātnes ministrijas vadību būs kopīgs lēmums, un tas tiks pieņemts pēc ministra atgriešanās darbā. Tā notiks nākamās nedēļas sākumā," sacīja Tukišs.

Viņš minēja, ka nākamnedēļ ministrs tiksies gan ar frakciju, gan ar partijas valdi, lai kopīgi izlemtu par to, kā rīkoties tālāk. Tukišs sacīja, ka "šobrīd viss pārējais ir tikai minējumi par to, kā būtu, ja būtu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!