Foto: DELFI

Ģenerālprokuratūra izteikusi brīdinājumu partijai Latvijas Krievu savienība (LKS), atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju, ceturtdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Pēc LTV vēstītā, tas nozīmē, ka šis politiskais spēks nonācis soļa attālumā no tā, lai tiesa varētu lemt par šīs partijas darbības izbeigšanu.

Kā atgādina LTV, LKS jau vienu brīdinājumu izteicis Valsts drošības dienests (VDD) saistībā ar prokremlisku vēstījumu izplatīšanu sociālajos tīklos, Krievijas propagandas kanālos un Eiropas Savienības piedāvātajos resursos. "Kremļa propagandas vēstījumi, starptautisko tiesību pārkāpumi, kā arī dezinformācija" konstatēti LKS video – par to VDD izteicis brīdinājumu, taču situācija nav mainījusies – nākuši klāt pat jauni video, vēsta LTV.

Par konstatētajiem pārkāpumiem pērnā gada decembrī informēta Ģenerālprokuratūra, kas šā gada 24. februārī izteikusi LKS prokurora brīdinājumu, jo konstatētās darbības var apdraudēt valsts un sabiedrības drošību.

Šajā brīdinājumā LKS arī aicināta novērst, proti, dzēst brīdinājumā norādīto informāciju sociālajos tīkos un LKS tīmekļa vietnē.

LKS līderis Miroslavs Mitrofanovs LTV apstiprinājis brīdinājuma saņemšanu. LKS to esot ņēmusi vērā – visas septiņas publikācijas, uz kurām norādījusi Ģenerālprokuratūra, jau esot dzēstas no interneta "un atrast tās nav iespējams", teica politiķis.

LTV atgādina – ja gada laikā pēc brīdinājuma saņemšanas LKS pieļaus jaunus pārkāpumus, tad, saskaņā ar likumu, tiesa varēs lemt par partijas darbības izbeigšanu.

Jau ziņots, ka pērnā gada augustā Saeima vairāk nekā 10 000 cilvēku virzīto kolektīvo iesniegumu "Par vienotu sabiedrību bez LKS" nodeva Saeimas Nacionālās drošības komisijai (NDK) tālākai izvērtēšanai.

NDK vadītājs Jānis Dombrava (NA), LTV teica, ka "iestādes dara savu darbu", "process notiek un tas kādā pietiekami tuvā brīdī var rezultēties ar šīs partijas slēgšanu".

Ģenerālprokurors Juris Stukāns ceturtdien LTV raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja: ja Saeimas deputāti regulējumu būtu pieņēmuši ātrāk, tad jau tagad prokuratūra varētu prasīt LKS darbības izbeigšanu Šis jaunais regulējums paredz vienu brīdinājumu un tad pieteikuma iesniegšanu tiesā.

Stukāns sacīja, ka šobrīd LKS atsūtījusi izvērstus paskaidrojumus, un, cerams, ka savu izturēšanos mainīs – tieši tāds esot likuma mērķis, lai cilvēks maina savu uzvedību un labojas, ja viņš iepriekš nonācis uz likumpārkāpuma sliekšņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!