Foto: DELFI

Lai rastu risinājumu un veidu, kā iedzīvotājiem palīdzēt norēķināties par siltumenerģiju, Reformu partija (RP) ierosinājusi izveidot īpašu valdības darba grupu, portālu “Delfi” informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Plānots, ka darba grupā varētu būt Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas pārstāvji. Jautājums par darba grupas izveidi pieaugošo apkures rēķinu problēmas risināšanai iekļauts koalīcijas sadarbības padomes darba kārtībā.

RP frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis uzskata, ka "ēku siltināšana ir nepieciešams un obligāts pasākums, ceļā un enerģijas resursu taupīšanu un apkures rēķinu pieauguma mazināšanu. Taču tā nedod tūlītēju efektu un risinājumu. Iedzīvotājiem palīdzība vajadzīga jau šajā apkures sezonā un mehānisms pieaugošo apkures rēķinu problēmas risināšanai pašlaik nav izveidots".

Jau vēstīts, ka apkures rēķini šoziem nepatīkami pārsteiguši daudzus Latvijas iedzīvotājus ne vien Rīgā, bet arī citās pilsētās. Piemēram, galvaspilsētā par decembri, salīdzinot ar šo pašu laiku pirms gada, siltuma rēķins ir pieaudzis par 63%, Liepāja - par 34%, Jēkabpilī - par 42%.

Saeima gan atkal noraidījusi opozīcijas piedāvājumu samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi apkurei, savukārt eksperti norādījuši, ka siltuma rēķunu samazināšanai nepieciešams siltināt ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!