Foto: DELFI

Kriminālprocesā iesaistītais uzņēmums SIA "SOAAR", kas līdz šim nodrošināja vēlēšanu informācijas sistēmas, ir gatavs nodrošināt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā uzņēmuma vēstule Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) un Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iepriekš sāktā kriminālprocesā veicis procesuālās darbības uzņēmumā "SOAAR", kas pēdējos gados uzvarējis apjomīgos CVK un citu valsts iestāžu iepirkumos. Šajā kriminālprocesā figurē uzņēmums un tā valdes loceklis.

Ņemot vērā problēmas ar vēlēšanu procesa nodrošināšanu, iepriekš par tiešsaistes vēlētāju reģistra problemātiku notikušas diskusijas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, kurā izskanēja trauksmes zvani par iespējām nākamgad rīkot EP vēlēšanas "atbilstoši 21. gadsimtam" jeb ar tiešsaistes vēlētāju reģistru. Pretējā gadījumā vēlēšanas notiks "akmens laikmetā" – pretēji iespējai vēlēt jebkurā vēlēšanu iecirknī, balsstiesīgajam būs iespējams to izdarīt tikai vienā.

Šā gada 8. maijā "SOAAR" valdes locekļa Renāra Kadžuļa vēstulē CVK un Saeimas komisijai pausts, ka uzņēmums publiskajā telpā pamanījis informāciju par to, ka CVK ir sarežģījumi ar 2024. gadā gaidāmajās EP vēlēšanās – apdraudēta iespēja balsot jebkurā iecirknī; neviens neuzņemas nodrošināt vēlēšanu sistēmas; valsts iestādes nevēlas vadīt vēlēšanu sistēmas; balsis būs jāskaita ar rokām un jāstrādā burtnīcās.

Uzņēmumam neesot juridisku šķēršļu sadarboties ar CVK

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!