Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ministru kabinets otrdien, 21. martā, atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto rīkojuma projektu par atklāta konkursa izsludināšanu uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatu, savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) mudināja apsvērt, vai tiešām gala vārds par FID vadītāja apstiprināšanu būtu sakāms Saeimai.

FID bez ievēlēta priekšnieka strādā kopš pagājušā gada 1. jūnija. Iestādi vada priekšnieka pienākumu izpildītājs Toms Platacis.

Iepriekš FID vadīja Ilze Znotiņa, kura amatā stājās 2018. gada 1. jūnijā. Tuvojoties viņas pilnvaru termiņa beigām, valdība lēma izsludināt atklātu konkursu uz iestādes vadītāja amatu, kurā uzvarēja Znotiņa. Pērn 31. maijā valdība atbalstīja viņas atkārtotu apstiprināšanu amatā, bet galavārds bija jāsaka Saeimai, kas 16. jūnijā Znotiņas kandidatūru noraidīja.

Otrdien valdība lēma par FID vadītāja amata konkursa izsludināšanu. Kā norāda IeM, par iestādes priekšnieku var būt persona, kas ir uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā.

Valdības sēdes laikā Kariņš pauda savas domas par FID vadītāja iecelšanas procedūru, paužot šaubas, vai gala vārds par iestādes priekšnieka apstiprināšanu būtu sakāms Saeimai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!