Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) neplāno tuvākajā laikā apmeklēt Ukrainu, otrdien, 12. aprīlī, preses konferencē atzina premjers.

Ministru prezidents norādīja, ka viņam patlaban ir daudz darba un tāpēc neesot plānu tuvākajā laikā apmeklēt Ukrainu, kā to izdarījusi Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

"Es veltu laiku, lai stiprinātu mūsu valsti, nodrošinātu enerģētisko neatkarību un aizsardzību," pauda Kariņš.

Tāpat viņš uzsvēra, ka viņa dienaskārtībā ir jautājumi par palīdzības sniegšanu Ukrainai, piebilstot, ka Latvijai šai valstij jau sniegusi palīdzību aptuveni 200 miljonu eiro apmērā, kas ir viens no lielākajiem atbalstiem, kādu proporcionāli sniegušas Rietumu valstis.

Jau ziņots, ka šā gada 24. martā Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Lietuvas Seima spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena un Igaunijas Rīgikogu spīkers Jiri Ratass apmeklēja Kijivu un tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, premjerministru Denisu Šmihaļu un Augstākās radas spīkeru Ruslanu Stefančuku.

Tāpat ziņots, ka Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Ukrainas galvaspilsētā Kijivā sestdien ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!