Foto: LETA

Ceturtdien, 23. maijā par Rīgas Tūrisma Attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts līdzšinējais valdes loceklis Guntars Grīnvalds, kā arī pieņemti līdzšinējās valdes priekšsēdētājas Vitas Jermolovičas un valdes locekļa Maksima Tolstoja atlūgumi, portāls "Delfi" uzzināja RTAB.

Tāpat par jauno nodibinājuma valdes locekli ievēlēta Ieva Lasmane.

RTAB norāda, ka Grīnvalds RTAB valdē ievēlēts šā gada februārī. Grīnvalds ir ar plašu darba pieredzi valsts, pašvaldību un privātajās institūcijās – no 2013. līdz 2015.gadam pildījis Krimuldas novada domes priekšsēdētāja pienākumus, bijis Tieslietu ministrs 2006.gadā, no 2003. līdz 2005. gadam bijis Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras direktora vietnieks.

Savukārt Lasmanei ir vairāk nekā 15 gadu pieredze mārketinga un sabiedrisko attiecību nozarē, un maģistra grāds uzņēmējdarbības vadīšanā (MBA). RTAB viņa strādā no tā dibināšanas kā vecākā mārketinga projektu vadītāja, un ir atbildīga par pilsētas tūrisma mārketinga stratēģiju. Viņa arī ik gadu izstrādā un vada pilsētas reklāmas kampaņas RTAB mērķa tirgos.

Dibinātāju sapulces laikā klātesošie tika informēti arī par plānotajiem darbiem Valsts kontroles ziņojumā konstatēto trūkumu novēršanā, piemēram, plānošanas dokumentu kvalitātes uzlabošana, RTAB aktivitāšu rezultātu kritēriju detalizētāka izvērtēšana, ciešāka sadarbība ar tūrisma nozares pārstāvjiem.

Tāpat tika prezentēta RTAB attīstības stratēģija, izskatīts jautājums par neatkarīga revidenta iecelšanu un citi jautājumi.

RTAB dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija. RTAB dibinātāji uzskata, ka birojam jāturpina darboties ievērojot statūtos definētos mērķus, informēja birojā.

Jau ziņots, ka 5. aprīlī KNAB sāka kriminālprocesu pret Rīgas domes nodibinājuma RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

13. aprīlī KNAB veica neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā vairāk nekā desmit kratīšanas dažādās adresēs, kā arī vairākas izņemšanas. Kratīšanas veiktas ne tikai Latvijā, bet paralēli arī Vācijā, Zviedrijā un Spānijā. Izņemts ievērojams apjoms informācijas, datu nesēji, kā arī akcīzes preces bez akcīzes marķējuma.

Krimināllietā aizturēta tika RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča un RTAB biroja vadītāja Inguna Priedīte. Trešdien viņas no īslaicīgās aizturēšanas vietas tika atbrīvotas. Abas aizturētās personas atzītas par aizdomās turētajām. Viņām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, proti, aizliegums ieņemt noteiktu amatu, aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tuvoties noteiktām personām.

Jau ziņots, ka Valsts kontrole (VK) revīzijā Rīgas pašvaldībā konstatējusi būtiskus trūkumus biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos. No VK aplēsēm izriet, ka Rīgas pilsētas pašvaldība triju gadu laikā nesaimnieciski iztērējusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas.

Revīzijā VK galveno uzmanību veltīja diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem: RTAB un "Riga.lv". No kopējā revīzijas apjomā iekļautā 26,5 miljonu eiro pašvaldības finansējuma, kas paredzēts biedrībām un nodibinājumiem, 20,9 miljonus saņem šie divi nodibinājumi.

VK revidenti atklājuši, ka pašvaldības biedrības saņēmušas dāsnas pašvaldības budžeta dotācijas, tāpat atklājušās apšaubāmas ziedošanas shēmas, neizprotamas darbības ar preču zīmēm, iespējami fiktīvi darbinieki, neskaidri finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai un nepamatoti tēriņi dažādu izdevumu apmaksai.

RTAB valsts kontrolei pārmeta politiski motivētu viedokli revīzijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!