Foto: Shutterstock

Latvija un Vācija sadarbosies digitālo inovāciju straujākā ieviešanā, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šajās dienās Vācijas digitālās infrastruktūras ministrs Volkers Vīsings Baltijas valstu vizītes laikā tikās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Māri Sprindžuku (AS), lai uzklausītu Latvijas labās prakses piemērus digitalizācijas jomā.

Abi ministri piedalījās Latvijas Universitātes 81. starptautiskā zinātniskajā konferencē, kur Sprindžuks dalījās ar ministrijas pieeju, kas palīdzējusi pārvaldes un sabiedrības digitālajā pārveidē, kā arī diskutēja par kopējo digitālo Eiropu.

Vīsings akcentēja, ka Baltijas valstis digitalizācijas jomā ir daudz ātrākas un tālu priekšā citām valstīm. Viņš informēja par ieceri izveidot digitālo inovāciju klubu, kurā aicināja piedalīties arī Latviju, lai veicinātu visas Eiropas Savienības ātrāku digitalizāciju.

Abi ministri tikšanās laikā apsprieda nacionālās digitālās stratēģijas, publiskos digitālos pakalpojumus, tostarp pārrobežu, kā arī digitālo identitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!