Foto: Shutterstock

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien atbalstīja likumprojektu pakotni, kas paredz noteikt jaunus ierobežojumus saistībā ar informāciju, kam noteikts statuss "dienesta vajadzībām".

Grozījumi Informācijas atklātības likumā un likumā "Par valsts noslēpumu" paredz mainīt informācijas pieejamību proti, informāciju "dienesta vajadzībām" izslēgt no Informācijas atklātības likuma, tādējādi to padarot nepieejamu plašākai sabiedrībai.

Otrdienas komisijas sēdes ievadā Satversmes aizsardzības birojs (SAB) prezentēja jaunus priekšlikumus grozījumiem likumā "Par valsts noslēpumu", no kuriem paši būtiskākie paredz iespējas atteikumu iepazīties ar informāciju, kurai noteikts statuss "dienesta vajadzībām", pārsūdzēt administratīvā procesa kārtībā.

Deputāti gandrīz vai vienprātīgi atbalstīja SAB priekšlikumus.

Kriminālprocesu materiāli un valsts noslēpumi

Asas diskusijas izcēlās arī pēc Ģenerālprokuratūras priekšlikuma, kas paredzētu iespēju atsevišķos gadījumos liegt personām, kurām atteikta pielaide valsts noslēpumam vai nav piešķirts industriālās drošības sertifikāts, iespēju pārsūdzības procesā iepazīties ar tiem materiāliem, kas noveduši pie šāda ierobežojuma. Ģenerālprokuratūras pārstāve skaidroja, ka pastāv risks, ka persona,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!