Foto: LETA
Pirmsskolas izglītības iestāde "Mīlestības māja" tuvākajā laikā apstrīdēs Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) lēmumu, kas paredz to svītrot no izglītības iestāžu reģistra, portālam "Delfi" sacīja pirmsskolas pārstāvis Normunds Grasmanis.

Grasmanis sacīja, ka šobrīd izglītības iestādē bērni nemācās, jo tā, pēc Grasmaņa teiktā, ir "paralizēta".

Kamēr ir spēkā lēmums par iestādes svītrošanu no iepriekšminētā reģistra, nav arī skolas, kurā bērniem mācīties, teica Grasmanis.

Kā ziņots, IKVD savu lēmumu pieņēma, pamatojoties uz konstatētiem būtiskiem normatīvo aktu pārkāpumiem, tostarp ilgstoši un sistemātiski veikto emocionālo un fizisko vardarbību pret bērniem.

Dienesta lēmums paredz, ka "Mīlestības māja" nedrīkstēs īstenot licencētās vispārējās izglītības programmas un nodrošināt pirmsskolas un pamatizglītības ieguvi.

Kamēr "Mīlestības māja" nebūs apstrīdējusi IKVD lēmumu, tas būs spēkā.

Par IKVD pieņemto lēmumu informēta izglītības iestāde, bērnu vecāki un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Nepieciešamības gadījumā bērna vecāki var vērsties savas pašvaldības izglītības pārvaldē vai pie izglītības speciālista, lai saņemtu atbalstu bērna pirmsskolas un pamatizglītības ieguves turpināšanai citā pašvaldības izglītības iestādē.

Pārbaudes "Mīlestības mājā" veica arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI).

Tā konstatēja ilgstoši un sistemātiski veikto "Mīlestības māja" nodarbināto emocionālu un fizisku vardarbību pret bērniem, piemēram, bērnu roku un kāju siešanu, bērnu izolēšanu telpā bez pieaugušā klātbūtnes, bērnu piesiešanu pie krēsla.

Tāpat VBTAI konstatēja, ka izglītības iestādes telpās un teritorijā atrodas bērniem pieejami priekšmeti, kas var radīt apdraudējumu bērna veselībai vai dzīvībai, piemēram, būvmateriāli, sīki priekšmeti, ar kuriem bērns var aizrīties, pārtikas produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš.

"Mīlestības māja" ir privāta izglītības iestāde Rīgā, kurā notiekošo iepriekš pētīja Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais Paņēmiens".

Raidījums ziņoja par neparastām bērnu audzināšanas metodēm – nepaklausīgo roku un kāju siešanu, kā arī pipariem uz mēles par nesavaldīgiem vārdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!