10.maijā negaidīti miris aktieris Vigo Roga (12.novembis 1967.gads – 10.maijs 2005.gads), pastāstīja Jaunajā Rīgas teātrī.
Labs. Jūtīgs. Maigs. Bezpalīdzīgs. Traģisks. Kluss. Taktisks. Liels. Silts. Vājš. Dabīgs. Asprātīgs. Kautrīgs. Sirsnīgs. Apjucis. Vainīgs. Talantīgs. Krietns. Cēls. Gudrs. Mūsējais – teikts JRT paziņojumā.

Cilvēks, pēc kura paliek gaiša sajūta. Cilvēks – mīkla, noslēpums. Vigo no daudziem slēpās, bet ja izdevās piekļūt – viņš bija neticami sirsnīgs.

Vigo Roga bija aktieris ar savu ļoti izteiktu patību. Viņš nebija aritmētiskais vidējais. Viņa lomas atšķīrās ar absolūtu dabiskumu. Ir aktieri, par kuriem mēdz teikt: ģeniāli vai arī vāji. Vigo Roga neietilpa nevienā no šīm grupām. Viņš vienmēr bija lielisks, labs, pārliecinošs. Pēc savām dotībām Vigo būtu varējis nospēlēt jebko. Viņš ļoti daudz strādāja, bet nepaguva nospēlēt Čebutikina lomu "Trīs māsās". Lomu, kas pa īstam bija viņa, un solījās būt izcila.

Vigo bija lielisks Parfens Rogožins "Idiotā", Dūdars "Skroderdienās Silmačos", Viktors Rubens "Vilkumuižas jaunkundzēs", tiesnesi Ļapkins-Tjapkins "Revidentā". Pēdējā viņa ārēji nelielā, bet izrādē ļoti nozīmīgā loma bija Boļšincovs "Mēnesī uz laukiem". Vigo Roga bija viens retajiem traģikomiskajiem aktieriem. Viņš spēja nevis žēlot vai izsmiet, bet saprast un mīlēt.

Arī pats Vigo bija visu kolēģu mīlēts aktieris. Mēs esam zaudējuši savējo.

Atvadīšanās no Vigo Rogas Jaunajā Rīgas teātrī pl.13:00 – 14:00 Bēres Jelgavā Bērzu kapos pl.16:00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!