Pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) par sliktu attieksmi no britu puses Latvijas vēstniecībā Londonā sūdzējušies seši latvieši, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis.

Vēstnieks atzīmēja, ka tiešu draudu vai fizisku draudu šo cilvēku veselībai vai dzīvībai neesot, bet viņi "jūtas nepatīkami, ka kaimiņi izrāda šādu attieksmi".

Teikmanis apliecināja, ka ir vērojami tādi attieksmes gadījumi, kad tiek izrādīta negatīva attieksme pret latviešiem, kas dzīvo Lielbritānijā. Trīs cilvēki par šādas negatīvas attieksmes gadījumiem sūdzējušies pirms "Brexit", bet trīs sūdzības saņemtas jau pēc 23. jūnija referenduma

Pat katru šo gadījumu vēstniecība informēs arī Lielbritānijas Ārlietu ministriju.

Vēstnieks arī atzina, ka daudzos latviešos, kas dzīvo Lielbritānijā, ir zināma neziņa par savu nākotni, arī, vērojot, kas notiek Lielbritānijas sabiedrībā, kur vērojams negatīvas attieksmes pieaugums pret imigrantiem. Negatīvas attieksmes pieaugums gan vērojams ne tikai pret latviešiem, bet pret jebkuru pārstāvi no kādas Eiropas valsts.

Lielbritānijas valdība arī paudusi skaidru nostāju, ka šāda attieksme un izpausmes nav pieļaujamas, un solījusi, ka vērsīsies ļoti stingrā veidā pret šādām izpausmēm, atzīmēja Teikmanis.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijā pēc referenduma uzplaiksnījušie uzbrukumi viesstrādniekiem un imigrantiem izraisījuši pretreakciju - daļa angļu, kas ir šokēti par savu tautiešu negatīvo attieksmi, pēdējās dienās izvērsuši kampaņas imigrantu aizstāvībai. To izjutuši arī Anglijā dzīvojošie latvieši.

Referendums par Lielbritānijas dalību ES notika 23. jūnijā, kad Lielbritānijas iedzīvotāji nobalsoja par izstāšanos no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!