Foto: Publicitātes attēli

Pēc tam, kad Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar Neatkarīgās izglītības biedrību īstenoja kampaņu "Pedagogi vakcinējas", Liepājas pašvaldībā mēneša laikā vakcinēties gatavo pirmsskolas pedagogu skaits pieauga par 10%, sasniedzot 40%, portālu "Delfi" informēja biedrības pārstāve Marta Mackeviča

IZM iepriekš veiktās aptaujas rezultāti liecināja, ka mazāk nekā trešdaļa pirmsskolas pedagogu gatavi vakcinēties, tāpēc Neatkarīgās izglītības biedrība bija apņēmības pilna situāciju uzlabot.

"Savu kampaņu sākām tieši tādēļ, ka, esot pedagogu vidē, sapratām nepieciešamību uzmundrināt un iedrošināt cilvēkus, jo ļoti daudzi jūtas nesadzirdēti un paši nespēj pieņemt lēmumu par vakcinēšanos," pauda biedrības valdes priekšsēdētāja Zane Ozola.

Jau iepriekš portālam "Delfi" Ozola norādīja, ka ļoti būtiski ir nodrošināt pirmsskolas pedagogus ar informāciju. Tieši tāpēc pedagogi joprojām aicināti iesūtīt savus jautājumus par vakcināciju, rakstot uz e-pasta adresi "jautanib@gmail.com" vai telefona numuru 28692353, izmantojot lietotni "WhatsApp".

Galvenie jautājumi, ar kuriem pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāji vēršas biedrībā, ir: kad būs iespējams vakcinēties, kāda ir vakcīnas efektivitāte un vai būs iespējams pieteikties un vakcinēties kolektīvi savā darba vietā.

Daļa pedagogu ir izslimojuši Covid-19, tāpēc viņus satrauc jautājums, vai pēc izslimošanas, ja organismā ir antivielas, arī ir nepieciešams vakcinēties. Tāpat skolotāji aktīvi interesējas par vienas vai otras vakcīnas efektivitāti un ietekmi uz organismu hronisku saslimšanu vai alerģiju gadījumā.

Pedagogu vidū ir arī liela interese par vakcinācijas procesu un iespēju pieteikties un saņemt vakcīnu kolektīvi savā darba vietā, nevis dodoties uz vakcinēšanās vietām vai pie ģimenes ārsta, vēstīja biedrības pārstāve Mackeviča.

Jau vēstīts, ka pirmsskolu un speciālo izglītības iestāžu pedagogus un tehniskos darbiniekus vakcinēs trešajā prioritārajā grupā jeb kopā ar senioriem, kuru vecums ir 60-69 gadi. Šo skolotāju grupu provizoriski varētu vakcinēt pret Covid-19 pirmajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!