Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzītais "Apvienotā saraksta" (AS) kandidāts, šī politiskā spēka dibinātājs Uldis Pīlēns neredz nekādu pamatu atsaukt savu kandidatūru, šādu viedokli viņš pauda Latvijas Radio.

Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits trešdien paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru uz otro termiņu šajā amatā. Paziņojumā viņš aicināja arī otru koalīcijas partnera atbalstīto kandidātu – AS dibinātāju, arhitektu un uzņēmēju Pīlēnu – rīkoties līdzīgi un atteikties no kandidēšanas.

Pīlēns Latvijas Radio norādīja, ka ir piedāvājis tikties ar visām Saeimas frakcijām, sākot ar "Jauno vienotību" (JV) kā lielāko frakciju.

Jau ziņots, ka Levits nolēmis tomēr nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu. Līdz trešdienai, kad viņš paziņoja par šo savu izšķiršanos, publiski bija izskanējuši divi potenciālie kandidāti uz Valsts prezidenta amatu – pašreizējais prezidents Levits un Pīlēns, kura kandidatūru AS jau trešdien oficiāli pieteica. Levitu bija plānojusi pieteikt NA.

Nevienam no abiem minētajiem kandidātiem pārliecinoša atbalsta Saeimā līdz šim nebija, bet koalīcija par vienu kandidātu līdz šim nebija vienojusies.

Ceturtdien tapa zināms, ka JV Valsts prezidenta amatam nolēmusi virzīt ilggadējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru. Savukārt opozīcijas partija "Progresīvie" paziņoja, ka Valsts prezidenta amatam virzīs publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!